Hlavní obsah

Rakušan: Představíme opatření pro konec roku

Praha
Aktualizováno

Šéf krizového štábu Vít Rakušan (STAN) v pondělní řekl, že vláda ve středu přijme sadu opatření, která budou platit až do konce roku. Současně zdůraznil, že konec nouzového stavu neznamená konec opatření.

TK ministra vnitra Víta Rakušana po jednání Ústředního krizového štábu Video: ČTK

 
Článek

„Štáb dal úkol ministerstvu zdravotnictví, aby ve středu ministr (zdravotnictví Vlastimil) Válek přišel s konkrétní sadou opatření, která by měla platit do konce roku,“ uvedl Rakušan.

Konec nouzového stavu neznamená konec opatření.
Vít Rakušan (STAN), ministr vnitra

Na základě toho tak ve středu vláda rozhodne, co bude a co nebude do konce roku možné.

„Konec nouzového stavu neznamená konec opatření. Chceme mít situaci pod kontrolou. Přijdeme s opatřeními, která na současnou situaci reagují,“ doplnil. Počítá se třeba s testováním ve školách v lednu a únoru.

Nová vláda rozpustí Radu pro zdravotní rizika

Domácí

Na středeční jednání vlády současně Rakušan přinese návrh na rychlé provozní změny ve fungování Ústředního krizového štábu. „Oficiálně zrušíme ve středu také Radu vlády pro zdravotní rizika,“ řekl.

Dosud vedl krizový štáb bývalý šéf ČSSD Jan Hamáček, který na pravidelných tiskových konferencích mluvil například o vývoji epidemie či zásobách zdravotních pomůcek.

První den, a hned špatný signál lidem

Domácí

Členy štábu jsou nyní zástupci 13 ministerstev, šéf Správy státních hmotných rezerv, policejní prezident, ředitel hasičů nebo náčelník generálního štábu armády.

Reklama

Výběr článků

Načítám