Hlavní obsah

Zahrada: Místo pro odpočinek i zábavu

Novinky, VyprodejPovleceni.cz

Nasajte novou energii ze slunečních paprsků a užívejte si teplé dny plnými doušky. Zahrada je místem, kde můžete relaxovat, bavit se, ale také pracovat. Inspirujte se. Věřte, že každý si přijde na své.

Foto: Shutterstock.com

Odpočinek v zahradě

Článek

Na to, abyste vytvořili dokonalou relaxační zónu na svěžím vzduchu vám bude stačit několik praktických kousků. Vaše zahrada se neobejde bez společníka, který vám poskytne stín a ochrání vás během letních dnů před horkým sluncem. Ano, řeč je o zahradním slunečníku. Při výběru myslete na barevný tón, který by měl ladit s ostatním nábytkem.

V další řadě zvažte venkovní posezení. Záleží na tom, zda-li preferujete grilování s přáteli nebo opalování se u oblíbené knížky. V prvním případě sáhněte po venkovním jídelním setu. Naopak pro druhou variantu zvolte venkovní sedačky nebo závěsná křesla. Ta jsou zaručeným trendem letošního roku.

TIP od VyprodejPovleceni.cz: U bazénu nebo jezírka využijete plážová lehátka.

Foto: VyprodejPovleceni.cz

Závěsné křeslo JULES 80 cm

Aktivní koutek nejen pro děti

K pobytu na čerstvém vzduchu patří zábava a hra. Aktivní koutek je skvělým místem pro děti i dospělé. Vraťte se do svých dětských let a užívejte si volné chvíle na zahradě. Aktivní zónu může tvořit bazén, pískoviště, hrazdy nebo závěsné houpačky. Ty zavěste do koruny stromu. Své místo naleznou také v interiéru. Snadno se stanou designovým prvkem dětského pokoje či obýváku.

Milovníci zahrádkaření mohou pojmou aktivní koutek zcela odlišně. Malou zahrádku s čerstvými bylinkami a zeleninou doplňte o květiny. Sáhněte po velkých květináčích v přírodních tónech nebo tzv. macramé závěsech. Do závěsů vložte keramický květináč s pnoucími rostlinami. Rázem vytvoříte zelenou oázu.

Zahradní textil

Promyšlený design, který se snadno přizpůsobí individuálním potřebám. Aplikujte zahradní textil na svou terasu nebo balkon. Nechte se okouzlit barevnými polštářky a dekami. Rozjasněte terasu barvami a vzory. Nezapomeňte na pohodlí v podobě podsedáků na židle nebo paletový nábytek. Na balkoně nesmí chybět koberce s orientálním motivem nebo čistými liniemi.

Foto: Shutterstock.com

Zahradní altán

Zimní zahrada 

Celoroční zahrada je obrovskou výhodou. Vytápěné zimní zahrady zvětší obytný prostor domu a zaručí pohodlí během celého roku. Zimní zahradu můžete vyzdobit květinami jako jsou orchideje, pomerančový jasmín či banánovník. Do prostoru zahrady zvolte sedací soupravu, klidně tu do interiéru. Hitem zimních zahrad jsou ratanové sestavy venkovního nábytku.

Výběr článků

Načítám