Hlavní obsah

Výměnu starého kotle řešte včas

Přestože vláda odkládá termín zákazu provozu nevyhovujících kotlů na uhlí a biomasu, neměli byste s jejich výměnou váhat. Velký zájem a růst cen totiž mohou instalaci nového kotle značně prodloužit i prodražit. Výměnu kotle lze ale obrátit ve svůj prospěch.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Dřevo jako obnovitelný zdroj energie

Článek

Ministerstvo životního prostředí připravuje novelu, kdy se zákaz kotlů na pevná paliva 1. a 2. třídy odloží o 2 roky. S narůstajícími cenami materiálů se však další odkládání výměny kotle nevyplatí. Za poslední 2 roky vzrostly ceny oceli o 100 %. Stejný trend se dá očekávat i nadále. Prodraží se nejen nákup samotného kotle, ale i jeho instalace.

Vyřešte vytápění a získejte něco navíc

Řešením této situace jsou moderní kotle na dřevo a dřevní biomasu. V oblasti vytápění biomasou probíhá neustálý výzkum a vývoj. Pokud si u topení dřívím vybavíte zašlý kotel v zakouřené kotelně, musíte svou zkušenost poopravit. Moderní kotelna takto už dlouho nevypadá.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kotelna s kombinovaným kotlem na dřevo a pelety Hybrid BIOMASS

Dnes jde o čistou technickou místnost, kde kotel sám řídí spalovací proces, aby probíhal co neideálněji. Řízené spalování trvá déle a produkuje méně odpadu, ať už ve formě popela, nebo škodlivých emisí. Kotel s řídící jednotkou je ekologický a získává ze dřeva maximum energie. To se projeví na nízké spotřebě a vynikající užitné hodnotě paliva. Přikládat do kotle pak stačí jen dvakrát denně. A kotelnu můžete proměnit v novou užitnou místnost domu.

Síla přírody, komfort domova

Komfort vytápění dřevem lze ještě zvýšit. Kombinované kotle na dřevo a pelety se po dohoření dřeva automaticky přepnou na spalování pelet. Ty jsou do hořáku kotle dávkovány ze zásobníku, dokud nedoplníte nové dříví.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kotle na dřevo a pelety od firmy Blaze Harmony

Můžete také koupit plně automatický kotel na pelety. Při tomto způsobu vytápění doplňujete pelety dle zásobníku zhruba jednou za týden. Pak už si užíváte tepelný komfort z obnovitelného paliva. Lidé říkají, že teplo ze dřeva je pocitově jiné, než u topení plynem či elektřinou.

Automatické kotle na pelety jsou vhodné i pro starší majitele a osoby, pro které je fyzická aktivita spojená s přípravou dřeva překážkou. Lze je ovládat i vzdáleně přes internet. Přitopíte si cestou domů z práce nebo před návratem z dovolené.

Buďte nezávislí a žijte blaze

Výměna starého kotle sice není levnou záležitostí, při výběru vhodného zdroje tepla se vám však tato investice může vrátit dříve, než očekáváte. S kotlem na dřevo nebo pelety se můžete stát zcela nezávislí na dodavatelích energie.

Pokud uvažujete o pořízení kotle na dřevní biomasu, můžete začít vyhledáním vhodného výrobce. Ten vám poradí a usnadní rozhodování. Všechny výše zmíněné typy inovativních kotlů vyrábí ryze česká rodinná firma Blaze Harmony. Jde o jednu z nejmodernějších společností v regionu. Nová výrobní hala zajišťuje kapacity pro uspokojení poptávky tuzemských i zahraničních zákazníků.

Foto: BLAZE HARMONY s.r.o.

Kotle na dřevo a pelety od firmy Blaze Harmony

Zanedlouho, ve dnech 25.-28.8., můžete navštívit stánek Blaze Harmony na výstavě Země živitelka. Budete si zde moci prohlédnout nejmodernější kotle na dřevo a přesvědčit se, že vytápět svůj dům dřevem je to nejlepší rozhodnutí, které v současné době můžete udělat.

Kotle BLAZE HARMONYVideo: BLAZE HARMONY s.r.o.

Výběr článků

Načítám