Hlavní obsah

Relax v bublinách. České hory zažívají rapidní zvýšení komfortu pro lyžaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České hory zažívají vzestup, a to hlavně díky výrazným investicím do rozvoje lyžařské infrastruktury. Za zvýšením kvality tuzemského lyžování z velké části stojí i tzv. „bublinové“ lanovky, na které vsadil především krušnohorský Skiareál Klínovec.

Relax v bublináchVideo: Skiareál Klínovec

 
Článek

Další bublinová lanovka na Klínovci

Klínovec se dá dnes považovat za nejrychleji se rozvíjející skiareál, který díky masivním investicím za posledních 10 let vyrostl z lokálního střediska na jeden z největších a nejnavštěvovanějších areálů v zemi. Poslední roky je již tradicí, že Klínovec má nejvyšší předsezónní investice a přichází stále s novými vylepšeními. A jinak tomu není ani tento rok.

Foto: Skiareál Klínovec

Skiareál Klínovec

Nejdůležitější letošní novinkou je bezesporu nová lanová dráha u modré sjezdovky Dámská, která bude mít pro Klínovec tradiční oranžovou krycí bublinu, a dokonce i vyhřívaná sedadla. A právě bubliny, které rapidně zvyšují komfort lyžařů při přepravě na vrchol Klínovce, se staly hlavní přednostní největšího krušnohorského střediska.

Klínovec byl totiž prvním areálem, který sebral odvahu a přivezl do Česka lanovky s krycími bublinami, které tuzemští návštěvníci do té doby mohli znát jen z Alpských středisek. Varianta dražší, ale za to výrazně komfortnější pro lyžaře, se rychle osvědčila a dnes nastavila laťku, o kterou usilují i ostatní velká střediska v zemi.

Foto: Skiareál Klínovec

Bubliny Klínovec

A že to na Klínovci se zvyšováním pohodlí návštěvníků myslí vážně, dokazuje i zmiňovaná stavba nové lanovky Dámská, která bude již třetí bublinovou lanovkou v areálu. To je počet, kterým se nemůže pyšnit žádné jiné české středisko. Ostatně aktuální heslo areálu vypovídá jasně: Více bublin, více komfortu!

Stavbou moderních lanovek ovšem rozvoj areálu zdaleka nekončí. Minulý rok se na Klínovci rozhodli rozšířit své dvě nejvyužívanější sjezdovky Dámská a Pařezovka, přičemž první z nich se rozšířila až o 100 %. Plánují se také nové velkokapacitní restaurace, hotely s wellness centry přímo u lanovek či nové zimní parky pro hravou výuku malých lyžařů a snowboarďáků. Nabízí se ovšem hlavně otázka, jestli, a kdy přibude další, již čtvrtá moderní lanovka s krycími bublinami. Prozradíme, že to vypadá velmi nadějně. Vzniknout by totiž měla v areálu Neklid, který se minulý rok s Klínovcem lyžařsky propojil a zdejší lanovka by dokonce měla být šestisedačková. Zdá se tedy, že se lyžařům v Krušných horách opravdu blýská na skvělé časy. Více o bublinách najdete na stránkách klinovec.cz

Foto: Skiareál Klínovec

Klínovec

Výběr článků

Načítám