Hlavní obsah

Region Schladming-Dachstein ví, jak na letní radovánky

Novinky, Schladming-Dachstein

Zatímco mnozí nejraději zcela vypnou uprostřed pestré přírody, jiní potřebují během letní dovolené akci, rozmanitost a dobrodružství. Na požitky neexistuje žádný univerzálně platný vzorec, právě naopak: Požitky jsou stejně mnohotvárné jako prázdninové letovisko Ramsau am Dachstein v regionu Schladming-Dachstein.

Foto: Peter Burgstaller

Prázdninový region Schladming-Dachstein

Článek

Před kulisou majestátních jižních stěn Dachsteinu je potěšení z dobytých vrcholů zaručeno: 26 lezeckých chodníků a tras, z toho 22 na slunné náhorní plošině Ramsau am Dachstein, čeká na milovníky přírody a sportovní nadšence. Samozřejmě i mimo takzvané ferraty je v tomto osvěžujícím a dobrodružném regionu co zažít.

Foto: © Schladming-Dachstein, Peter Burgstaller
Foto: © Schladming-Dachstein, Jakub Marik

Lezecké chodníky jako vertikální fascinace pro každého

Lezecký chodník, takzvaná via ferrata, je neuvěřitelně fascinujícím zážitkem. Chodníky, zajištěné ocelovými lany či žebříky, vedoucí vertikálně i horizontálně skalními stěnami, kombinují zážitek z vysokohorské přírody a adrenalinového vzrušení. Na zdolávání extrémně strmých horských stěn přitom není třeba být profesionálním horolezcem. Ferraty v oblasti Ramsau am Dachstein jsou s permanentním jištěním na ocelovém laně dokonalou branou do vertikálního světa hor. Kolem Dachsteinu lze najít lezecké trasy všech úrovní obtížnosti – krátké, nenáročné a příjemné výstupy i dlouhé trasy s lanovými mosty, nebo dokonce převisy.

Lezecký region Schladming-DachsteinVideo: Schladming-Dachstein

Přerůst na letní dovolené sebe sama může být tak snadné

Vzrušující lezecké příležitosti pro sportovně založené potomky nabízejí hned tři ferraty pro mládež a dětská ferrata. Sattelberg v Ramsau je ideálním terénem pro začátečníky a získal si oblibu i díky Kaliho lezecké zahrádce, ve které najdete mírné trasy Heidi, Kala, Kalo nebo Kali. Pro ty, kteří své první vertikální kroky udělají raději pod odborným vedením, jsou určeny lezecké kurzy a kurzy pro začátečníky s lezeckým průkazem.

Foto: © Schladming-Dachstein, photo austria, steiner
Foto: © Schladming-Dachstein, photo austria, steiner

Letní karta s lanovkami v ceně

S prvními metry stoupání při pěší túře mimochodem pomůže osm letních lanovek. S letní kartou regionu Schladming-Dachstein, která zahrnuje více než 100 volnočasových aktivit, máte jednu jízdu nahoru a dolů denně zdarma. S kartou Kids Sommercard, která je rovněž zdarma, je kromě služeb pro dospělé zahrnuto 40 zajímavých prázdninových aktivit speciálně pro naše malé hosty: letní sáňkařská dráha Rittisberg Coaster, Zipline, Mountain Gokart, lesní park s dřevěnými zvířaty, jízda na ponících, nebo četné dobrodružné stezky.

Bezpečně dobrý pocit

Ať už se během letní dovolené věnujete horolezectví, turistice, koupání nebo jen odpočinku, v prázdninovém regionu na úpatí Dachsteinu se vše točí kolem dobrého pocitu. A k tomu patří také promyšlená koncepce bezpečnosti proti COVID 19, která zahrnuje také bezplatné možnosti testování.

Výběr článků

Načítám