Hlavní obsah

Na které sporty Češi nejvíce sází?

Česká republika je zemí sázkařů, což dokládají i statistické průzkumy, podle nichž aktivně sází více než čtvrtina populace. Nejedná se pouze o sporty, ale i o loterii. Ze statistik vyplývá, že s kurzovým sázením má zkušenost takřka třetina lidí.

Foto: globusbet.com

Česko je zemí sázkařů, což dokládají průzkumy, podle nichž sází víc než čtvrtina populace

Článek

Nejoblíbenějším druhem sázek, které vyhledává až 85 % sázkařů, jsou loterijní hry. Zhruba čtvrtina sázejících se pak pravidelně věnuje kurzovému sázení, které se u nás rychle rozšířilo. A právě sportovní sázení je tématem tohoto článku. S tím, jak se neustále rozšiřuje sázkařská základna, roste i počet sázkových kanceláří a objem vyplacených výher. Mnoho sázkařů dokonce aktivně využívá účet u několika bookmakerů najednou.

Foto: globusbet.com

Nejvíc táhne fotbal

Někoho překvapí, že hokej figuruje až na druhém místě, nicméně fotbal je pro sázkaře obrovským lákadlem, a to nejen u nás. Téměř 60 % sázek jde na fotbal. Drtivá většina sázkařů preferuje domácí ligu, britskou Premier League a Ligu mistrů. Obrovským trhákem bývají i mezinárodní turnaje, jako bylo například Euro 2016, během kterého přijaly české sázkové kanceláře sázky za více než 1,5 miliardy korun.

Ani hokej o moc nezaostává a statečně konkuruje fotbalu, neboť na něj jde přes 30 % sázek. Hokej je zkrátka pevně zakořeněn v našich tradicích, a je dokonce divácky úspěšnější než fotbal, tudíž není divu, že si k němu našli cestu i sportovní sázkaři.

Foto: globusbet.com

Obliba tenisu roste, ale fotbalu se nevyrovná

Tenisových nadšenců je u nás stále více a více, nicméně v porovnání s fotbalem a ledním hokejem jsou ta čísla nízká. Přitom tenis představuje pro sázkaře jistou výhodu oproti jiným sportům, neboť nehrozí remíza. Šance na uhodnutí výsledku je tedy podstatně vyšší. Asi nikoho nepřekvapí, že nejvíce táhnou grandslamové turnaje, zejména pak Wimbledon.

Trendem je e-sport

Slovo e-sport se v posledních letech často skloňuje, a to zejména v souvislosti s perspektivní budoucností, kterou toto odvětví představuje. Ve světě e-sportu se točí obrovské peníze, a neustále roste počet fanoušků. Sázková kancelář Tipsport prozradila, že u ní sází na e-sporty přes 15 % klientů. Mezi nejzajímavější herní tituly momentálně patří FIFA a Counter Strike. V posledních měsících jste si mohli všimnout, že za ovladač mnohdy usedaly i skutečné fotbalové hvězdy.

Společenské sázky jako vybočení ze stereotypu

Jak ukazují průzkumy z poslední doby, společenské sázky jsou také poměrně vyhledávaným cílem mnoha sázkařů, ale spousta z nich je bere jen jako zpestření. Lidé rádi zkouší své odhady na výsledky politických voleb, vítěze hudebních soutěží, a dokonce i na maximální teploty v konkrétní den. Nemálo sázkařů už přišlo na to, že ve společenských sázkách dělají sázkové kanceláře větší chyby, než u klasických sportovních sázek. I proto jsou společenské sázky na vzestupu.

Výběr článků

Načítám