Hlavní obsah

Masivní nábor v DHL

Novinky, DHL Internatinal Services Europe

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přes 400 nových pracovních míst chystá obsadit ve svém novém celosvětovém informačním centrum společnost DHL.

Foto: Milan Haluška

Masarykovo náměstí v Karviné

Článek

Společnost DHL oznámila v září 2003 své rozhodnutí otevřít v Praze své globální centrum pro informační služby. Současně si společnost pronajala kanceláře v pražském Karlíně, kde noví zaměstnanci našli dočasné zázemí, než bude dokončena výstavba centra na pražském Chodově, která se plánuje na červen tohoto roku.

Jako první se do Karlína stěhovalo oddělení lidských zdrojů, které pracuje společně s kolegy z DHL Česká republika při výběru vhodných personálních společností, jenž budou splňovat požadavky a potřeby společnosti. Nejvyšší prioritou výběru bylo nalezení společností, které již mají zkušenosti v oblasti IT a s výběrem vhodných kandidátů.

Aktivní nábor technických i administrativních pracovníků pro nové centrum začal v říjnu 2003. Do konce roku 2004 plán počítá s náborem 400 zaměstnanců.  Od prvního dne také fungovala na adrese www,dhl.cz online aplikace, prostřednictvím které se uchazeči mohli přihlásit do výběrového řízení.

Marketingová kampaň, tvořící tiskovou i internetovou inzerci, včetně pracovních veletrhů byla spuštěna z důvodu podpory náborové strategie a přilákání nových zaměstnanců. První veletrh pracovních příležitostí se konal 20. října 2003 v pražském hotelu Intercontinental.  Každá z klíčových divizí v rámci nového  pražského DHL IS Services centra jako např. IS Operations, Telecommunications, Software Development, Solutions Support a Country Co-ordination měla na veletrhu svůj stánek Velký zájem a kvalita účastníků vyústila v pořádání dalšího veletrhu, který se opět konal v Praze, tentokráte v listopadu 2003.

Během měsíců ledna a února byla spuštěna kampaň zaměřující se na jednotlivé pozice, následována internetovou inzercí odstartovanou v březnu 2004. Na měsíc duben se plánují další pracovní veletrhy, které se budou konat v Brně a Bratislavě.

Díky velkému počtu kvalitních kandidátů běží nábor podle plánu. Celý proces náboru nových pracovníků je nejdůležitějším aspektem celého projektu a ačkoliv počet nových zaměstnanců koresponduje s plány, je před námi stále velký kus práce!

Pro uchazeče, kteří mají zájem o některou z IT pozic v nově vznikajícím IS Centru, je připravena speciální kariérní zóna vztahující se k tomuto projektu. Můžete zde najít bližší informace o společnosti, jejím zaměstnaneckém programu a denně aktualizovaný seznam  nabízených pozic - http;//rhea.jobpilot.cz/profile/dhl/.

Výběr článků

Načítám