Hlavní obsah

Krásu malebných hor, hlubokých jezer a atmosféru rodiště Alexandra Velikého zažijete jen v Makedonii

Novinky, Agency for promotion and support of tourism of Republic of Macedonia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Země, kde se zároveň vykoupete a zalyžujete si, ochutnáte lokální kuchyni s vlivem Středního východu a víno s výjimečnou poválečnou tradicí. Dotknete se historie skrze památky Matce Tereze a Alexandru Velikému. To vše můžete jen v Makedonii.

Macedonia

Článek

Ne každá země se může pochlubit tak malebnou krajinou jako právě vnitrozemí Balkánského poloostrova. Převážná část lokální přírody je panensky netknutá, nabízí 230 slunečných dní v roce a hned dva typy podnebí – středozemní a kontinentální. V Makedonii si snadno zalyžujete a následně se vykoupete v nejstarším a nejhlubším evropském přírodním jezeře Ohrid chráněném UNESCO.

Macedonia

Makedonie se pyšní krásným venkovem. Malých půvabných vesniček je v regionu více než 1600. Autenticky poodkrývají turistovi nejen kulturní odlišnosti, ale nabízí i výjimečnou zábavu, ať už si zvolí lokální kuchyni, ježdění na oslech, horolezectví, nebo ochutnávku tuzemského vína, které se od konce druhé světové války těší popularitě.

Macedonia

Země, která se může nazývat balkánským Jeruzalémem, je domovem 365 kostelů ze 17. a 19. století. Právě sem sahají počátky slovanského písma Cyrila a Metoděje. Rodné město Matky Terezy Skopje nese odkaz i Alexandra Velikého, jež vybudoval impérium rozkládající se od Balkánu až po dnešní Pákistán.

Macedonia

Výběr článků

Načítám