Hlavní obsah

Finská sauna jako místo relaxace těla i duše

Komerční článekSaunaproject s.r.o.

Po celodenním hektickém dni si každý z nás rád dopřeje chvilku odpočinku. Skvělé zázemí pro uvolnění těla i duše nabízí finská sauna, která vás spolehlivě uvede do rovnováhy a ještě posílí váš imunitní systém.

Foto: Saunaproject s.r.o.

Finskou saunu lze vyrobit na míru.

Článek

Pravidelná návštěva sauny dokáže odplavit nežádoucí stres a nahromaděné psychické napětí. Existují ale určitá pravidla, která je nutné dodržovat, aby vám saunování naopak neublížilo. Povzbuďte svou psychiku a nakopněte tělo teď na podzim. Jedině tak se ubráníte náporu virů a nechtěného nachlazení.

U nás je velmi populární finská sauna, kterou lze pořídit jako saunu domácí či saunu venkovní. Po návštěvě finské sauny se budete cítit příjemně unaveni, odpočatí a celkově spokojenější. Saunování také uleví od bolesti kloubů, svalů, hlavy i zad.

Foto: Saunaproject s.r.o.

Doporučovaná doba saunování je 5–15 minut.

Jak se správně saunovat?

  • Před vstupem do sauny se umyjte mýdlem a poté se důkladně osprchujte. Zbavíte tak tělo nečistot a připravíte se lépe na vyplavení toxických látek z těla.
  • Saunování se doporučuje výhradně bez plavek, pouze s ručníkem nebo prostěradlem. Plavky mohou podpořit množení bakterií, které zapříčiňují vznik ekzémů a vyrážek.
  • V sauně pod sebe důkladně rozprostřete prostěradlo tak, aby se vaše tělo nedotýkalo dřeva lavice.
  • Pokud nejste na saunování zvyklí, doporučujeme pobyt v dolní části, kde je teplota nižší. Správná poloha při saunování je vleže.
  • Po saunování tělo důkladně osprchujte, osušte se a nezapomeňte doplnit tekutiny. Proces ohřívání a ochlazení doporučujeme 3 x po sobě.
Foto: Saunaproject s.r.o.

Finskou saunu lze vyrobit na míru.

Zklidněte svou mysl před spaním

Pokud často trpíte nespavostí a dlouho trvá, než usnete, pak je vhodné saunu využít ve večerních hodinách. Před spaním se přirozenou cestou pobytem v sauně uklidníte nejen po fyzické, ale i psychické stránce. Váš spánek bude pravidelnou návštěvou sauny kvalitnější a vy se budete cítit příjemně odpočatí.

Foto: Saunaproject s.r.o.

Vybavte si saunu dle představ.

Z domácího wellness jen pár kroků do postele

Milujete finskou saunu a chcete si její blahodárné účinky nerušeně užívat kdykoliv chcete? Skvělou volbou pro vás bude nákup vlastní sauny. Investice do domácí finské sauny se díky prokázaným benefitům saunování vyplatí.

Vybírat lze z různých typů domácích finských saun. Pro náročné uživatele jsou v nabídce sauny šité na míru tak, aby zapadly do každého interiéru. Dnes už není problém vyrobit saunu přímo na míru do vaší ložnice, na terasu nebo do koupelny. Umístit ji lze i do panelákového bytu.

Inspirujte se hudbou přírody nebo si dopřejte krásné osvětlení

Při výběru sauny nezapomeňte také na doplňky, kterými si pobyt ve vyhřáté kabině ještě více zpříjemníte. Příjemnou atmosféru vám pomůže vytvořit hvězdné nebe, audiosystém i aromaterapie.

Výběr článků

Načítám