Hlavní obsah

DRFG rozšiřuje své aktivity – nově i do zdravotnictví

Novinky, DRFG a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Investiční skupina DRFG brněnského podnikatele Davida Rusňáka letos opět rozšířila své investiční portfolio a celkově už je aktivní v pěti segmentech – kromě nemovitostí, telekomunikací, financí a energetiky nově zaměřila svoji pozornost také na zdravotnictví.

Síť lékáren pod obchodní značkou Lékárna Na zdraví patří do portfolia investiční skupiny DRFG

Článek

„Nebylo otázkou zda, ale kdy na trh vstoupíme. Čekali jsme pouze na vhodnou příležitost a hledali správného partnera. Když jsme v loňském roce získali do týmu Rudolfa Matějku s téměř dvacetiletou zkušeností v segmentu lékáren, mohli jsme směle začít,“ říká David Rusňák, zakladatel a majoritní vlastník skupiny DRFG.

Skupina DRFG buduje síť pod obchodní značkou Lékárna Na zdraví. Od začátku roku otevřela již 13 lékáren. Lidé je najdou dvakrát v Praze, dále pak v Jílovém u Prahy, Břeclavi, Olomouci, Sokolově, Kamenici nad Lipou, Lounech, Moravské Třebové a v dalších městech.

„Naší ambicí je stát se trojkou na trhu, řetězec by měl mít výhledově zhruba 50 lékáren po celém Česku,“ vysvětluje Rudolf Matějka, ředitel divize DRFG Medical.

Řetězec Lékárna Na zdraví zahrnuje především lékárny s větší prodejní plochou a do budoucna se plánuje odlišit od konkurence hlavně důrazem kladeným na samoléčbu a prevenci. Ve svém přístupu k zákazníkovi je specifický tím, že se snaží pacienta lépe znát, otevřeněji s ním komunikovat a dlouhodobě tak o něj pečovat.

„Sofistikované vyhodnocování prodejních dat, samoobslužné regály, cenovky na regálech, odstranění skel a všech dalších překážek mezi zákazníky a personálem lékárny – to jsou jen některé z činností, které jsou pro řetězec Lékárna Na zdraví klíčem k úspěchu,“ říká Rudolf Matějka.

Lékárenství je pro investiční skupinu DRFG nejnovější oblast podnikání, stále ale platí, že nejdůležitější místo v portfoliu skupiny tvoří investice do nemovitostí a telekomunikací. Jen od začátku roku v segmentu nemovitostí investovala skupina více než miliardu korun. DRFG se specializuje na retailová a nákupní centra, která vlastní třeba v Praze, Brně, Vyškově, Aši nebo Hodoníně. V portfoliu ale nechybí ani multifunkční dům v centru Brna nebo několik prodejen nábytkářského řetězce Jysk. „DRFG spravuje také nemovitostní fond, který investorům nabízí roční výnos 4,5 %,“ uzavírá David Rusňák.

Výběr článků

Načítám