Hlavní obsah

Co je dekarbonizace motoru vodíkem a proč ji potřebujete pro své vozidlo?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Každý motor se v průběhu užívání zanáší karbonovými usazeninami. Ty mají za důsledek horší chod motoru a snížení jeho výkonu. Motor pak čelí většímu opotřebení a zároveň se zvyšuje spotřeba paliva a také nežádoucí emise. Kromě zhoršených vlastností motoru můžou být karbonové usazeniny příčinou mnoha různých i velmi nákladných poruch motoru.

Foto: SHERLOG Technology

Co je dekarbonizace motoru vodíkem a proč ji potřebujete pro své vozidlo?

Článek

Dekarbonizace motoru je odstranění nečistot ve spalovacím prostoru motoru, které vznikají spalováním paliva a šíří se ze spalovacího prostoru do dalších částí motoru, výfukového potrubí a filtru pevných částic. Právě tyto nečistoty mají za následek předčasné opotřebení motoru a dalších částí vozidla. Výsledkem je snížení výkonu, zvýšení emisí a následně nutná oprava v autoservisu, jejíž náklady mohou dosáhnout až do výše několika desítek tisíc korun. „Doporučuji provádět dekarbonizaci po nájezdu 20 až 40 tisíc kilometrů. Pokud jezdíte krátké trasy, je dobré provést dekarbonizaci po 20 tisících ujetých kilometrů, při delších trasách každých 40 tisíc kilometrů“, říká Petr Rybníček, provozní ředitel SHERLOG Technology a.s.

Foto: SHERLOG Technology

Provozní ředitel SHERLOG Technology,a.s. Petr Rybníček vysvětluje, jak to funguje a co je dekarbonizace

Nejšetrnějším, nejefektivnějším a zároveň nejekologičtějším způsobem dekarbonizace je použití technologie Hydrogen Carbon Cleaning, která spočívá v přidání vodíku v plynném skupenství do sání motoru. Vodík uvnitř motoru vyhoří a spolu s ním i veškeré nečistoty, které jako čistý plyn odejdou výfukovým potrubím pryč. Výsledkem je delší životnost motoru a dalších částí vozidla. Proces dekarbonizace trvá 30 minut a po jeho dokončení není potřeba výměny žádných provozních kapalin vozidla. Za necelou hodinu můžete prodloužit životnost motoru a obnovíte jeho výkon. Mezi hlavní výhody patří snížení hlučnosti a emisí. Dalším kladnou stránkou, kterou uvítá každý uživatel automobilu, je snížení spotřeby paliva. V případě, že Váš vůz neprojde kontrolou STK, tak dekarbonizace motoru je zaručeným řešením. Nejmodernější vodíkovou technologii můžete využít nejen u osobních automobilů, ale také u nákladních vozů, autobusů a stavebních strojů. SHERLOG Technology a.s. nabízí tuto službu na pobočkách v Praze, Liberci a Českých Budějovicích. K námi provedené dekarbonizaci obdržíte protokol o provedené službě.

Více informací o službě najdete na www.sherlog.cz

Výběr článků

Načítám