Hlavní obsah

Chcete znát historii vozu? U Cebia dostanete základní informace zdarma

Novinky, Cebia

Bylo havarované? Kolik má skutečně najeto? Jak se o něj předchozí majitel staral? Odpovědi na tyto otázky lze získat jen prověřením historie vozu. U Cebia, která má o ojetých autech nejvíce dat, dostanete základní informace zdarma. Jaké?

Prověřením historie se ochráníte také před nečekanými investicemi na údržbu vozidla v následujících letech. To, že vám prodávající zatají havárii, vás může přijít i na stovky tisíc korun v závislosti na konkrétním vozu

Článek

Pokud si plánujete koupit ojetý vůz, neměli byste zapomínat na prověření jeho historie ještě před tím, než podepíšete kupní smlouvu. Jde o velice jednoduchý krok, díky kterému se můžete o autě dozvědět řadu informací, které vám prodávající často neřekne. Prodejci ne vždy ví vše o tom, co vozy zažily a jak se s nimi zacházelo. A pokud to vědí, velice často to před kupujícími zatajují. Ti se tak nedozví o více než 99 % havárií, což ukazují opakované analýzy stovek tisíc vozidel na českých inzertních portálech.

Cebia má nejvíce dat o ojetých autech z ČR i zahraničí

Řada lidí si auto neprověří z jednoduchého důvodu – nevědí jak. Je to přitom jednoduché a rychlé. Stačí zadat VIN vozidla na www.cebia.cz a do pár minut můžete mít o autě k dispozici všechny dostupné informace z pohodlí domova. Cebia provozuje největší systém na prověřování ojetých aut v Evropě, tzv. AUTOTRACER, v němž je k dispozici už více než 1 300 000 000 dat z Česka a 20 zemí světa.

Chraňte se před podvody a prověřte si historii vozu

ZDARMA nabízí informace o vozech jen Cebia

Část lidí odrazuje před prověřením historie vozu cena za prověření. U Cebia však můžete získat základní informace zdarma. Dozvíte se, kolik a jakých záznamů je k dispozici a z jakých časových období. Můžete se bezplatně přesvědčit, zda existují záznamy o poškození či havárii, když vám prodejce tvrdí, že auto nebylo bourané. Čím víc dat je o autě k dispozici, tím transparentnější je jeho historie. Pokud je k autu dostupných minimum informací, jeho koupě může být riziková, i to se však u Cebia dozvíte zdarma. Získat základní informace o voze zdarma nikdo jiný než Cebia na trhu nenabízí.

Prověřením historie se ochráníte před nečekanými investicemi

V případě, že budete chtít znát detailní informace z historie vozidla, tedy konkrétní stavy tachometrů, vědět, jak bylo přesně vozidlo poškozeno a k jak byla škoda vyčíslena pojišťovnou, budete chtít vidět fotografie po havárii, předchozí inzerci včetně cen, za nichž se vozidlo nabízelo k prodeji, znát skutečnou zemi původu vozidla a skutečný rok jeho výroby, datum první registrace u nás i v zahraničí, můžete si za 0,2 % aktuální průměrné ceny ojetého auta tyto informace koupit. Investice v řádu stokorun (cena je závislá na množství dostupných informací, tj. od 199 do 599 Kč) je oproti tomu, kolik dáte za auto a o kolik byste ho mohli přeplatit jen tím, že neznáte jeho skutečný stav, zanedbatelná. Jen u Cebia navíc víte dopředu, za jaké množství informací platíte a nestane se vám, že zaplatíte stokoruny, jen abyste zjistili, že k vozu nejsou dostupné žádné informace.

Cebia vám dá nejpodrobnější návod na trhu, jak zkontrolovat originalitu vozidla

U Cebia se také dozvíte, zda auto není hlášené jako odcizené, zda není zatížené leasingem či spotřebitelským úvěrem a kromě jiného dostanete nejpodrobnější návod na trhu na to, jak zkontrolovat, že nebylo nelegálně předělané – například sestavené ze dvou vozů, nebo mu nebyla z důvodu havárie či krádeže dána identita jiného vozu. Pokud byste si s tímto krokem nevěděli rady, vždy se můžete obrátit na Cebii, která vám ráda pomůže.

Prodejci ne vždy ví vše o tom, co vozy zažily a jak se s nimi zacházelo. A pokud to vědí, často to před kupujícími zatajují

Pamatujte, že prověřením historie se ochráníte také před nečekanými investicemi na údržbu vozidla v následujících letech. To, že vám prodávající zatají havárii, vás může přijít i na stovky tisíc korun v závislosti na konkrétním vozu. Stočený tachometr, který se vyskytuje u třetiny prodávaných ojetých aut, stojí kupujícího 20 % navíc, tj. 50 000 Kč u průměrně drahé ojetiny. Stejnou částku si pak v následujících letech vyžádají nečekané opravy a údržba související s vyšším kilometrovým nájezdem. U každého pátého dovezeného auta falšují prodejci jeho původ, nejčastěji uvádějí německý. Pamatujte si, že z velkého technického průkazu se skutečnou zemi původu nedozvíte. Je tam jen poslední země dovozu, k čemuž perfektně slouží třeba i jednodenní registrace vozu v Německu. V kopii technického průkazu nemusí být uvedena žádná země – což umožňuje falešné uvádění českého původu.

Za auto s falešným původem opět zaplatíte desítky tisíc navíc a nevíte, co od něj můžete očekávat v následujících letech. Vozy často pocházejí z jižní, jihovýchodní a východní Evropy, někdy i z Blízkého a Středního východu či dokonce z Afriky. V nemalé části inzerce se místo skutečného roku výroby používá rok první registrace, který nemusí být s rokem výroby shodný a lze tak auto jednoduše omladit. Stejně tak je dobré zkontrolovat, zda auto obsahuje dle výrobce všechny komponenty výbavy, které uvádí prodejce. Uvádění vyšší výbavy je totiž dalším způsobem, jak oklamat zákazníka. Na rozdíl od předchozích podvodů však nemá zásadní vliv na cenu vozidla, jen zvyšuje jeho atraktivitu.

Chraňte se před podvody a prověřte si historii vozu na www.cebia.cz.

Výběr článků

Načítám