Hlavní obsah

Chcete proniknout do světa peněz a těch, co jim vládnou? Teď máte příležitost

Novinky, Metropolitní univerzita Praha

Zajímá vás, jak se zvyšuje hodnota firem? Hledáte uplatnění ve světě financí? Pokud na obě otázky odpovídáte kladně, mohl by právě vás zaujmout nový profesně zaměřený bakalářský studijní program Finanční management na Metropolitní univerzitě Praha.

Foto: Shutterstock

Studujte Finanční management na MUP a vstupte do světa financí.

Článek

Finanční management je určen všem, kteří chtějí získat uplatnění ve finančním sektoru nebo řídit finance v podniku. Program propojuje teoretické znalosti a praktické dovednosti pomocí přímého zapojení studentů do firem, bank a dalších finančních institucí formou rozsáhlé praxe. V programu se naučíte, jak fungují finanční a kapitálové trhy a jak efektivně řídit finance podniku. Dozvíte se, jak založit firmu a jak ji efektivně řídit. Více nám program přiblíží jeho garantka, doc. Irena Jindřichovská.

Musí mít uchazeč za sebou předchozí ekonomické vzdělání?

Uchazeč nemusí mít přechozí ekonomické vzdělání, i když to pro něj může být určitou výhodou při chápání nové látky. Výhodou je také předchozí praxe, protože si student má kam zařadit nové informace.

Jaké je zaměření studia?

Primárním zaměřením jsou finance a finanční management v nejširším slova smyslu. Odborník s finanční specializací může působit v bankovním sektoru, ve výrobních podnicích, v podnicích služeb, ale také např. ve státní správě apod.

Co si máme představit pod pojmem „profesní zaměření“?

Profesní zaměření znamená, že dochází k intenzivnímu propojení studentů s odbornou praxí již během studia. V rámci této praxe pracují v různých podnicích, kde mohou uplatnit své znalosti. Často se stává, že již během studií poznají svého prvního zaměstnavatele.

Plánujete otevřít i navazující magisterské studium?

Magisterské studium samozřejmě dlouhodobě připravujeme, protože si uvědomujeme, že na některé pozice nebude stačit jen bakalářský stupeň vzdělání a bude potřeba rozšířit jeho celkový záběr. Navíc chceme magisterské studium nabízet i již pracujícím, pokud si budou chtít zvýšit kvalifikaci. Počítáme také s kombinovanou formu studia pro ty, kteří nemohou z pracovních důvodů univerzitu navštěvovat prezenčně.

Foto: Shutterstock

Finanční management je určen všem, kteří chtějí získat uplatnění ve finančním sektoru nebo řídit finance v podniku.

Proč studovat právě Finanční management na MUP?

Metropolitní univerzita Praha má široké zkušenosti s výukou společenských i ekonomických oborů. V předmětech Finančního managementu jsou zahrnuty také moderní trendy, jako je vliv umělé inteligence nebo dopad průmyslu 4.0, které dnešní finance a bankovnictví ovlivňují. Program zahrnuje také praktické předměty, např. Finanční strategie mezinárodních korporací nebo Praktikum účetnictví a daní na PC. Na výuce se aktivně podílejí vybraní experti z praxe a top manažeři. Studenti mohou také navštívit řadu pracovních pobytů a zahraničních stáží.

Když vystuduji Finanční management, jaké najdu uplatnění?

Absolventi naleznou rozličné možnosti uplatnění ve všech oblastech finančního řízení podniků, v účetních společnostech, auditorských firmách, bankách, pojišťovnách, mezinárodních poradenských a konzultačních firmách nebo státní správě. Také budou připraveni na založení vlastního podnikání či, jak je nyní moderní, startupů.

Jak probíhá přijímací řízení?

Výjimečně na akademický rok 2021/2022 MUP ruší přijímací zkoušky do bakalářských a magisterských programů v češtině. Například do bakalářského studia Finančního managementu jsou uchazeči přijímáni bez přijímacích zkoušek až do naplnění kapacity.

Výběr článků

Načítám