Hlavní obsah

Andrea Bocelli – zpěvák s velkým srdcem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V uplynulých týdnech, kdy celý svět bojuje s pandemií koronaviru, se také Andrea Bocelli intenzivně věnoval pomoci potřebným.

JV Classics s.r.o.

Článek

Jeho nadace ABF (Andrea Bocelli Foundation ), která vznikla v roce 2011, aby ulehčila lidem v obtížích v důsledku nemocí, chudoby a sociálního vyloučení, nyní během několika dní od zahájení kampaně shromáždila ve prospěch nemocnice v Camerinu 100 000 EUR, což umožnilo nákup 4 plicních ventilátorů. Díky neuvěřitelné štědrosti dárců pokračuje ABF v získávání finančních prostředků na podporu a nákup vybavení a ochranných pomůcek a prostředků do dalších nemocnic a oddělení určených pro léčbu pacientů s COVID-19. Novým cílem nadace je opatřit pro tyto účely dalších 50 000 EUR a dále svojí činností naplňovat ideály solidarity a naděje, víry v to, že pokud se lidé spojí, dokáží překonat i ty nejtěžší zkoušky.

Součástí podpory projektů nadace ABF jsou také příjmy z prodeje vstupenek na koncerty Andrea Bocelliho. Z každé prodané vstupenky diváci této nadaci přispívají 1 Eurem, u nás je to z každé vstupenky na koncert, který proběhne 29.5.2021, částka 25,-Kč.

Árie na balkónech 

Andrea Bocelli se v poslední době v Itálii zúčastnil nebo dokonce sám organizoval mnoho dalších charitativních aktivit - např. se spolu se svým synem Mateem objevil v Instagramovém live-streamu po boku populárního italského rappera Fedeze nebo v televizním programu „Musica che unisce“ (hudba, která spojuje) na Rai 1.

Před několika dny pak potěšil své příznivce vystoupením ve speciální epizodě „The Late Late Show“ Jamese Cordena s přiléhavým názvem „Homefest“, v níž se řada slavných hudebníků z celého světa snaží zvednout svým fanouškům náladu a inspirovat je, aby v rámci boje proti pandemii Covid-19 zůstali stejně jako oni doma a zabránili tak dalšímu šíření viru. K tomuto pořadu se Bocelli připojil prostřednictvím videa ze svého domova v Toskánsku, odkud dojemným podáním slavné písně Con Te Partiró (Time to Say Goodbye) nabídl divákům poselství naděje. „Buďme pozitivní, zůstaňme silní a věřme, že to brzy přejde“, vzkázal na závěr.

Bocelliho poselství naděje ostatně rezonuje celou Itálií, z níž se do celého světa šíří dojemné záběry z oken a balkonů zpívaných či alespoň reprodukovaných árií a Bocelliho písní, které v domácí karanténě uvězněným Italům dodávají sílu přečkat těžké chvíle.

JV Classics s.r.o.

Neuvěřitelný hlas zazní milánskou katedrálou 

Na nadcházející sváteční víkend si Maestro připravil velké překvapení. Přijal totiž pozvání milánského primátora, aby vystoupil v Katedrále Narození Panny Marie. Tento výjimečný koncert bez diváků, kdy Bocelliho doprovodí pouze varhaník Emanuele Vianelli, přinese posluchačům poselství lásky, uzdravení a naděje.

Skladby upravené speciálně pro tuto příležitost pro sólový hlas a varhany, budou zahrnovat mimo jiné Bachovu a Gounodovu Ave Maria nebo Mascagniho Sancta Maria. Celý svět tak bude mít možnost alespoň na dálku vstoupit do této monumentální gotické katedrály nacházející se v samém srdci těžce zkoušeného italského regionu Lombardie a oslavit jeden z největších křesťanských svátků, svátku Vzkříšení, poslechem duchovních písní v podání slavného italského tenoristy.

Koncert s názvem "BOCELLI: MUSIC FOR HOPE" bude živě streamován o Velikonoční neděli 12. dubna a můžete jej exkluzívně zhlédnout od 19h ZDE.

Již nyní se také můžete těšit na Bocelliho koncert v květnu 2021 v pražské O2 aréně.

Více zde.

Výběr článků

Načítám