Hlavní obsah

5 tipů, jak vyzrát nad jarní únavou

Komerční článek

Nastupuje jaro a dny se postupně prodlužují. Pro mnohé z nás to ale znamená také pomalé probouzení ze zimní dřímoty, které často nebývá jednoduché. Jak nad jarní únavou vyzrát a dopřát tělu dostatek energie? Inspirujte se našimi radami.

Foto: Lidl.cz

Skoncujte s jarní únavou jednou pro vždy.

Článek

1. Dopřejte tělu, co potřebuje. I když se začátek roku nese ve znamení nejrůznějších předsevzetí ohledně rychlého hubnutí, nemělo by se zapomínat na pestrou a vyváženou stravu. Jedině tak zajistíte, že tělo dostane opravdu vše, aby mohlo zdravě fungovat.

2. Nezapomínejte na pohyb. Rada, že by měl člověk denně ujít alespoň 10 000 kroků, je už celkem rozšířená. Zkuste ale kromě procházek zařadit i nějakou jinou aktivitu. Chcete vyzkoušet něco nového, nebo dáte raději přednost například osvědčenému plavání? Přesně k tomuto účelu se hodí karta Multisport, kterou některé firmy nabízejí svým zaměstnancům jako benefit. Každodennímu pohybu tak už nic nestojí v cestě.

Foto: Lidl.cz

Nezapomínejte na pravidelný pohyb.

3. Udělejte si čas na rodinu. Využívejte svůj volný čas naplno a neseďte jen v práci. Uvidíte, že společně strávené chvilky s vašimi nejbližšími vás nabijí novou energií.

4. Pracujte tam, kde vás to baví. Ke zlepšení nálady a dobití baterek je skvělý i pracovní kolektiv. V pohodové atmosféře utíká čas strávený v práci rychleji, a pokud vás navíc baví, energii z vás neodsává, ale naopak vám ji dobíjí.

5. Dejte tělu čas. Když už se stane, že se kromě jarní únavy dostaví i nějaký bacil, dejte svému tělu dostatek času na regeneraci, aby se dostalo opět do formy. V podobných případech se vyplatí takzvané „sick days“, jež někteří zaměstnavatelé nabízejí. Jedná se o placené volno, které můžete čerpat i bez lékařského potvrzení, díky kterému můžete při nečekané nemoci načerpat síly. Uvidíte, že pár dní odpočinku tělu jen prospěje a odmění se vám.

Přemýšlíte, jak je možné skloubit všech pět bodů a ustát tak nejen jarní únavu? Stačí k tomu opravdu málo. Zmíněné i další benefity spolu se zajímavými pracovními nabídkami najdete na jediném místě – kariera.lidl.cz

Výběr článků

Načítám