Hlavní obsah

5 důvodů pro zimní dovolenou a lyžovačku v Horním Rakousku

Novinky, Oberösterreich Tourismus GmbH

Pokud hledáte zcela mimořádnou dovolenou, najdete ji v Horním Rakousku. Jeho lyžařská střediska lákají na strhující zážitky v prašanu jak pro rodiny s dětmi a začátečníky, tak pro amatérské sportovce i nezkrotné freeridery.

Foto: Oberösterreich Tourismus GmbH, © Salih Alagic

5 důvodů, pro zimní dovolenou a lyžovačku vHorním Rakousku

Článek

Pět důvodů, proč se rozhodnout pro zimní dovolenou v Horním Rakousku:

1. Dovolená hned „za rohem“: Zimní dovolená v Horním Rakousku, to jsou prázdniny u sousedů. Do Horního Rakouska se dostanete snadno a rychle.

2. Zimní dovolená s rodinou: Rodiny s dětmi zimu v Horním Rakousku opravdu milují. Jsou zde pro ně připraveny lyžařské areály s velkými, moderně vybavenými zónami pro začátečníky, a spousta zábavy na sněhu na ně čeká i mimo sjezdovky.

3. Vše přehledně: Hornorakouská střediska zimních sportů bodují na celé čáře. Velký důraz se zde klade na komplexní nabídku sjezdovek různých typů, rodinnou atmosféru a pohostinnost.

4. Zimní radovánky za férové ceny: Nádherná zimní krajina, zábava při lyžování na perfektně upravených sjezdovkách, odpočinek plný zážitků na horských chatách, to vše ve skvělém poměru cena/výkon.

5. Víc než jen lyžovačka v Rakousku: Dnes se nechystáte na sjezdovku? Pak na vás v Horním Rakousku čekají prohrnuté zimní turistické stezky, běžecké tratě s perfektně upravenou stopou a skvěle značené trasy pro výlety na sněžnicích.

Informace a rezervace: www.hornirakousko.cz

Nejpopulárnější lyžařské regiony v Horním Rakousku:

1. Dachstein Salzkammergut

Foto: Oberösterreich Tourismus GmbH, © David Lugmayr

Wolfgangsee: Dokonalý relax po lyžovačce

Největší lyžařský areál v Horním Rakousku je Dachstein West. Freesports Arena Dachstein Krippenstein v obci Obertraun nabízí 30 kilometrů různých variant neupravených svahů ve volném terénu.

TIP: Salzkammergut Winter Card je společníkem pro vaši zimní dovolenou v Solné komoře (Salzkammergut). Získáte až 25% slevy na vstup do lázní, na jízdu na saních tažených koňmi, do půjčoven

lyžařského vybavení, do lyžařských škol.

2. Böhmerwald

Foto: © Reini_List

Malebné lyžařské středisko Hochficht

Böhmerwald (rakouská část Šumavy), který se nachází na hranicích s Českou republikou, je nejsevernější oblastí Horního Rakouska. Tam, kde mohutné stromy halí silná sněhová pokrývka, čeká na hosty z České republiky snadno přístupný svět sjezdovek vhodných pro rodiny s dětmi.

3. Pyhrn-Priel

Foto: Oberoesterreich Tourismus GmbH, © Moritz-Ablinger

I v zimě si vychutnáte kolem Hinterstoderu množství slunečných dnů

Kulisy hor, které umějí vyrazit dech, jemně se zvedající pahorky horských chat, třpytící se sjezdovky, výšky se zaručeným sněhem – rekreační oblast Pyhrn Priel, který se pyšní lyžařskými areály Hinterstoder a Wurzeralm.

4. Traunsee

Foto: © Leo Himsl

Zde najdete klidný protějšek velkých, turbulentních středisek zimních sportů

Lyžařské oblasti na hoře Feuerkogel u obce Ebensee na břehu jezera Traunsee a na hoře Kasberg u obce Grünau im Almtal nabízejí mnohem více než jen lyžování. Obě střediska nadchnou díky své komplexní nabídce sjezdovek.

Informace na: www.hornirakousko.cz

Aktuální příjezdové podmínky do Horního Rakouska najdete na https://www.hornirakousko.cz/cz/dovolena.html

Výběr článků

Načítám