Hlavní obsah

Pražská vánoční polévka bude s karamelem a koňakem

Novinky, Hlavní město Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Staroměstském a Václavském náměstí budou 24. prosince kuchaři rozlévat rybí polévku. Vánoční pokrm můžou lidé bez domova, potřební a návštěvníci trhů ochutnat od 11. hodin. Originální recept obsahuje také karamel a koňak.

Pražská vánoční polévka bude s karamelem a koňakem

Článek

Podle tradice se naběračky na Staroměstském náměstí ujme primátorka Prahy Adriana Krnáčová. „Je to úžasná akce, které se v podstatě neúčastním pracovně, ale jednoduše proto, že se zde cítím dobře. Už minulý rok jsem si to skvěle užila. Rozlévání polévky má krásnou vánoční atmosféru a všichni ti lidé, se kterými se mohu pobavit, mě nabíjí pozitivní energií,“ říká primátorka.

Pražská vánoční polévka bude s karamelem a koňakem

Polévka se bude servírovat také na Václavském náměstí.

Pražská vánoční polévka bude s karamelem a koňakem

Tradiční pokrm bude připraven podle stejné receptury a chutnat bude jako v předchozích letech. Kromě kaprů do ní kuchaři zpracují přes 100 kilogramů zeleniny – mrkve, celeru, petržele, 30 kilogramů cibule, 70 kilogramů hladké mouky, 50 kilogramů másla, 45 litrů smetany a 3 litry koňaku. „Kuchaři samozřejmě nezapomenou ani na dochucení karamelem a krutony, které poctivě osmaží na másle,“ dodává mluvčí trhů na Staroměstském a Václavském náměstí Hana Tietze.

Pražská vánoční polévka bude s karamelem a koňakem

Celková hmotnost použitých surovin ve vánoční polévce dosáhne 660 kilogramů.

Výběr článků

Načítám