Hlavní obsah

Vánoce v Praze budou na ledě! Na děti i dospělé čeká prosinec plný sportovních zážitků

Novinky, Hlavní město Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha je pro rok 2016 Evropským hlavním městem sportu, a proto se Magistrát hlavního města Prahy rozhodl jej zakončit stylově. Na Letné bude vytvořeno kluziště, kde je možné si po celý prosinec zdarma zabruslit a udělat tak něco pro své zdraví.

Vánoce v Praze budou na ledě! Na děti i dospělé čeká prosinec plný sportovních zážitků

Článek

Zpevněná plocha parkoviště na Letné naproti Spartě bude otevřena denně od 3. prosince do 1. ledna, a to od 9 do 21 hodin pro všechny zdarma.

Vánoční atmosféru naladí vůně tradičních nápojů a pochutin z přilehlých stánků. O víkendech se bude na kluzišti konat spousta sportovně-kulturních akcí. Hned v neděli 4. prosince Domy dětí a mládeže hl. m. Prahy uspořádají akci „Po čertech dobrá neděle – sportujeme na ledě i na suchu s pražskými domy dětí a mládeže“ od 14 do 19 hodin. Následující sobotu 10. prosince se uskuteční slavnostní zakončení sportovního roku v rámci titulu Evropské hlavní město sportu.

Vánoce v Praze budou na ledě! Na děti i dospělé čeká prosinec plný sportovních zážitků

Kluziště má rozměry 40x20 m. To je pro představu velikost házenkářského nebo 2/3 standardního hokejového hřiště. K dispozici je i půjčovna bruslí.

Kluziště je navíc blízko ke stanicím tramvají, takže je možné přijet MHD a nestresovat se parkováním. A kdo se dostatečně vybruslí, má možnost sejít pěšky z Letné a skvěle strávené odpoledne zakončit na vánočních trzích na Staroměstském náměstí.

Výběr článků

Načítám