Hlavní obsah

Život a práce ve slunečnicovém státě. Můj splněný sen

Novinky, Home Credit a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K rychlému posunu v kariéře nepotřebujete desítky let. Stačí být ve správný čas na správném místě. Evě Fasorové se to podařilo. V posledním ročníku vysoké školy absolvovala stáž v Home Creditu, na jejímž konci ji čekala nabídka práce v USA.

Zajímavá místa Spojených států amerických

Článek

„Když jsem se dozvěděla, že odjíždím do Spojených států, měla jsem ohromnou radost. Popravdě jsem ani nedoufala, že by po dokončení devítiměsíční stáže v brněnském Home Creditu mohla vyjít právě Amerika,“ uvádí Eva Fasorová, dnes už byznys analytička kansaského Home Creditu.

Pracovní nabídka do Spojených států ovšem nepřišla jen tak a rozhodně nebyla zadarmo. Dnes ale Eva Fasorová rozhodnutí přihlásit se do výběrového řízení programu HC NET ani na chvíli nelituje. „Už na vysoké škole jsem v rámci výměnných pobytů studovala v Izraeli, Dánsku a Rakousku. V posledním ročníku ekonomky jsem hledala práci ideálně na poloviční úvazek, kam bych mohla docházet při škole a něco nového se naučit. Našla jsem nabídku od Home Creditu, který nabízel placenou devítiměsíční stáž, po jejímž ukončení se počítá s umístěním v zahraničí. I když jsem měla na seznamu i jiné pozice, tahle měla přidanou hodnotu v podobě práce na reálných projektech a následného pracovního uplatnění v zahraničí,“ vzpomíná Fasorová.

Výběrové řízení do programu HC NET se uskutečnilo formou assessment centra. V rámci jednoho dne si všichni přihlášení prošli například analytickými testy, vyřešili několik logických úloh, otestovali si úroveň angličtiny a na závěr se pustili do psychologických testů. „Assessment centra jsou vždy zajímavou zkušeností. Nikdy jsem nebyla na tak strukturovaném výběrovém řízení, které se navíc neslo ve velmi příjemné a uvolněné atmosféře,“ dodává Fasorová.

Eva Fasorová splnila všechna očekávání personalistů Home Creditu a po prázdninách už stála u dveří brněnské centrály společnosti. Hned na začátku ji čekalo klasické „seznamovací kolečko“, kde si prošla jednotlivá oddělení. „Z týdenních stáží na jednotlivých odděleních jsem byla doslova nadšená. Měla jsem příležitost poznat firmu zevnitř. Na krátkou chvíli se ze mě stala například operátorka call centra, vyzkoušela jsem si také nabízet kreditní karty. Byla to cenná zkušenost,“ potvrzuje Fasorová.

V prvních týdnech stáže se musel každý rozhodnout pro hlavní a vedlejší obor svého dalšího působení. Na výběr byly oblasti finance, řízení rizik, CRM (customer relationship management), projekty a analýzy a collections (vymáhání pohledávek). „V mém případě jsem se rozhodla pro projekty a collections. Dostala jsem svého mentora, zkušeného manažera, se kterým jsem začala pracovat na skutečných projektech,“ doplňuje Fasorová. Ze stážistů se během devíti měsíců stanou profesionálové, kterým je nabídnuta práce na manažerské pozici v některé zemi v rámci skupiny Home Credit.

Dnes už si Eva Fasorová užívá léto v Kansas City. Se svým týmem dohlíží a řeší nesrovnalosti v oblasti systémové integrace. Po práci si ráda zajde s přáteli k bazénu, do posilovny nebo na místní oblíbené barbecue. O víkendech se snaží cestovat, nejdále zatím byla v Chicagu a New Yorku.

Stejnou šanci jako Eva Fasorová má každý student posledního ročníku vysoké školy, který se včas přihlásí do projektu HC NET společnosti Home Credit. HC NET je globální talentový program pro studenty magisterských programů vysokých škol. Šikovným mladým lidem pomáhá vybudovat kariéru od analytických pozic až po management.

Přihlášku do programu naleznete na stránkách HC NET.

Výběr článků

Načítám