Hlavní obsah

Odešla jsem z korporace. Pod stolem mám spacák a svou práci konečně miluji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíc si pamatuji paní, co si přišla půjčit na vlastní hrobku a pěkný funus,“ říká Anna Bláhová, která pečuje o zákazníky v Zonky (www.zonky.cz). Zonky je mladá firma, která rozjela v Česku půjčky mezi lidmi. A stejně rychle jak roste Zonky, vyrostla i Annina kariéra. Nedávno se zvládla postarat o klienty Zonky sama. Dnes vede pětičlenný tým.

Anička se stará v Zonky o klienty

Článek

Vystudovala jste VŠE, pracovala v bance, pak v energiích. Čím vás zaujal Zonky?

Lákala mě práce ve start upu, po korporacích jsem chtěla jinam. Pracuji v malém týmu nadšenců, hodně se podílím na tom, jak bude služba vypadat. Mám z práce radost, to jsem nebyla zvyklá.

Přišla jste na pohovor s kostýmku?

Přišla jsem v zebřích šatech, což budoucí kolegy pobavilo. A když jsem pak na ukázku udělala video se zvířátky na špejlích o tom, jak by taková sdílená ekonomika fungovala v bajce, přijali mě.

To zní zábavně, ale je to pořád taková legrace? Teď když Zonky začíná znát široká veřejnost a počty žadatelů i investorů jdou do tisíců?

No, je to pořád trochu cirkus. (Smích.) Ale ne, je to stresující a chaotické, ale v Zonky si připadám jako s vlastní rodinou, všichni tou prací žijeme. Já mám ráda lidi. V bance jsou na všechno směrnice a není tam ani kousek místa pro člověka. U zákazníků ani u zaměstnanců. V Zonky je to opačně, pořád vymýšlíme, jak vyjít lidem vstříc. Společně. Když něco řeknu, tak nad tím ostatní přemýšlejí.

Jak se Zonky liší od banky z pohledu zákazníka?

My se lidmi a jejich sny a potřebami skutečně zabýváme. Neškatulkujeme je podle příjmů, pohlaví a bydlení, víc nás zajímá, čeho dosáhli, co mají rádi a co je zajímá. Lidem věříme. Třeba maminka na mateřské dostane v bance v lepším případě vyšší úrok, nebo má úplně smůlu. My zjistíme, že je to bývalá manažerka, má vlastní e-shop, je aktivní ve své komunitě a je jen otázka času, než bude zase vydělávat. Takže ji rádi podpoříme. Šanci na úspěch dostanou i netradiční projekty. Pokud mi nevěříte, podívejte se na zonky.cz.

A nějaké racionální výhody?

Jsme levnější a rychlejší než banky, neplatíme síť poboček a armádu zaměstnanců. Výhodnější úroky máme pro investory i pro lidi, kteří si půjčují. Další plus je jednoduchost. Všechno zařídíte online na našich stránkách www.zonky.cz. Vyplníte dotazník, nahrajete dva doklady totožnosti a tři bankovní výpisy a my vám připravíme nabídku. Celé to vyřídíte za deset minut.

Zákazníci jsou pro nás lidé jako my

Chcete o nás a o tom, co děláme, vědět víc?

1. Podívejte se na naše stránky www.zonky.cz.

1. Podívejte se na naše stránky www.zonky.cz. 2. Navštivte náš Facebook.

1. Podívejte se na naše stránky www.zonky.cz. 2. Navštivte náš Facebook. 3. Napište mi na lucie.tvaruzkova@zonky.cz.

4. Zavolejte nám na 800 449 999. Jsme tu každý pracovní den od 8 do 18.

Výběr článků

Načítám