Hlavní obsah

Obavy Čechů z cestování jsou vyšší. Rizika však můžete eliminovat

Novinky, CK Blue Style

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle průzkumu cestovní kanceláře Blue Style, vypracovaného agenturou NMS, je třetím nejdůležitějším kritériem při výběru dovolené Čechů bezpečnost. Na prvním místě jsou pro třetinu lidí pochopitelně finanční možnosti, na dalším místě je lokalita.

Třetím nejdůležitějším kritériem při výběru dovolené je bezpečnost

Článek

Před rokem pro nás byl důležitý více než bezpečnost režim stravování, způsob dopravy nebo délka dovolené. Svět se změnil a v důsledku událostí posledního roku více zvažujeme kam, kdy a jestli vůbec někam vyrazit. Obavy se týkají hlavně letních dovolených. I když sotva začala lyžařská sezóna, už nyní je čas na plánování léta. „Cestovní kanceláře se předhánějí ve slevách za včasný nákup zájezdu. Zcela zásadní výhodou však je, že naši klienti můžou v rámci first minute zájezdů zdarma změnit destinaci i termín až týden před odletem. Proto nemusejí vyčkávat do poslední chvíle, kdy navíc přijdou o ty největší výhody,“ vysvětluje František Vorel, mluvčí CK Blue Style. A co víc, nejen čeští turisté budou letos více vyhledávat dovolené v evropských zemích, jako jsou Bulharsko, Řecko, Chorvatsko a Itálie. Prostor pro last minute slevy nebude díky vysoké poptávce tak velký. Ty nejlepší hotely v evropských destinacích budou pravděpodobně vyprodané úplně.

BULHARSKO Premier Fort Beach

Úraz, nemoc, ztráta zaměstnání

Kromě změny bezpečnostní situace mohou nastat další okolnosti, které vám zhatí dovolenou. Finanční rizika spojená se stornopoplatky je také možné minimalizovat. „Řešením je cestovního pojištění. Náš balíček Blue Comfort kromě pojištění léčebných výloh, škody na zdraví a majetku třetí osoby, škody na osobních věcech a aktivní asistence obsahuje i pojištění stornopoplatků,“ říká František Vorel. Ty se vztahují na úrazy nebo onemocnění vyžadující upoutání na lůžko vás či nejbližších příbuzných, vážné komplikace při těhotenství až do 7. měsíce, ale i nezaviněnou ztrátu zaměstnání, rozvodové řízení, případy vážného poškození bydliště a mnohé další.

BULHARSKO Premier Fort Beach

Vylaďte si svoji dovolenou

CK Blue Style, specialista na letecké letní dovolené, jako první v České republice přišla s novým rezervačním online systémem, který umožňuje podrobné vyhledávání zájezdů podle nestandardních parametrů. „Po zobrazení všech zájezdů do vybrané destinace vám systém umožní zadat desítky dalších parametrů, jakými jsou např. slunečníky a lehátka zdarma, WiFi zdarma, animační programy v češtině, non-stop all inclusive servis, plážové osušky zdarma, relaxační zóny pro dospělé a mnohé další,“ uzavírá František Vorel. Nezávazně si to můžete vyzkoušet na www.blue-style.cz nebo na jedné z 20 poboček.

Výběr článků

Načítám