Hlavní obsah

S úvěrem už měla problém třetina z nás, třetina studuje smlouvu pouze pět minut

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podle průzkumů společnosti Cofidis se při volbě půjčky řídíme především tím, jak je úvěr výhodný. Přesněji tedy podle toho, jak výhodně vypadá. Mnoho společností ale publikuje částky, které nejsou konečné, anebo vyžaduje splnění specifických podmínek.

COFIDIS s.r.o.

Článek

Spousta z nás nemá chuť nebo čas studovat podmínky úvěrových smluv. To dokazují i výsledky průzkumu, podle kterého třetina zájemců o úvěr studuje obchodní podmínky před podpisem smlouvy maximálně 5 minut. Další třetina žadatelů o úvěr jim věnuje hodinu a sedm procent Čechů nečte obchodní podmínky před podpisem úvěrové smlouvy vůbec. Podrobné výsledky průzkumu uvádíme v následujícím grafu.

COFIDIS s.r.o.

Z výzkumu dále vyplynulo, že třetina respondentů už někdy v minulosti řešila nesrovnalost s úvěrem.

Mnoho společností poskytuje informace obecně známé pod formulkou „již od“, tedy výhodný úvěr s nízkou splátkou i celkově splatnou částkou, na který ale dosáhne jen malá část nejbonitnějších klientů. A často jsou tyto úvěry také spojeny s dalšími podmínkami, jako například vedení účtu či nákup dalšího produktu u dané společnosti.

Abyste se vyhnuli těmto nejasným podmínkám, vyzkoušejte kalkulačku společnosti Cofidis, která ukazuje již konečné parametry úvěru. To, co si spočítáte na této kalkulačce společnosti Cofidis, je totiž přesně uvedeno také ve smlouvě. Hlavní výhodou je i fakt, že na internetové stránce www.cofidis.cz naleznete všechny detailní informace k půjčce včetně vzoru smlouvy. Navíc můžete k půjčce nově získat každoroční bonus přímo na váš účet.

Výběr článků

Načítám