Hlavní obsah

Než se vydáte na prohlídku auta do bazaru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupě ojetého vozidla s sebou vždy nese četná rizika, která je třeba maximálně omezit. Jednou z častých fint, kterou používají mnohé autobazary, je fiktivní inzerce neexistujících nebo již dříve prodaných vozidel.

Cebia, spol. s r.o.

Článek

Tyto většinou velmi atraktivní automobily nemají v inzerátu uvedený VIN (rodné číslo vozidla) a pokud o ně zákazník projeví zájem, prodejce mu nabídne mu vůz jiný, který však již není tak pěkný nebo je dražší. Stane se tak většinou bohužel až po příjezdu do bazaru, kde zákazník zjistí, že prodejce vozidlo údajně právě prodal. Zákazník je v této situaci pochopitelně ochoten podlehnout nátlaku prodejce a toto horší/dražší auto na místě koupit, když už se do bazaru vydal, někdy i na značnou vzdálenost. V lepším případě stejná situace proběhne po telefonu a zákazník si většinou ani neuvědomí, jakou hru na něj autobazar hraje.

Cebia, spol. s r.o.

Co proti tomu dělat? Vždy chtějte znát předem VIN kód, nejlépe požadujte kopii technického průkazu, než se za autem rozjedete. VIN zadejte do systému AUTOTRACER  na www.zkontrolujsiauto.cz a předem si prověřte historii vozidla. Vyplatí se vám udělat si v klidu doma předběžnou selekci vozů, které nejen vyhovují vaší představě, ale ani jejich historie neskrývá nějaký problém, např. stočený tachometr.

Výběr článků

Načítám