Hlavní obsah

Praha pivu zaslíbená. V metropoli ochutnáte na 350 druhů točených piv

Novinky, Prague City Tourism

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasik praví, že Praha je matkou měst. Znalec pivní gastronomie Jan Šuráň říká, že Praha je matkou piv. Ve zdejších pivnicích, minipivovarech, pivních barech a pivotékách ochutnáte nejen pražské a české speciály, ale doslova celý pivní svět.

„Do Prahy za pivem“

Článek

Plánovat výpravu po pražských „pivních nej“ je radost. Zajímají vás pivovary a pivnice, jejichž tradice sahá hluboko do minulosti? Chcete zkusit Prazdroj točený na čtyři různé způsoby? Toužíte ochutnat piva z exotických zemí nebo s příchutěmi, s nimiž se jen tak nesetkáte? Rádi byste přišli na to, v čem tkví výjimečnost českého piva ve specializovaném muzeu? Anebo chcete relaxovat v pivních lázních? Praha vám všechny tyto zážitky umožní!

Abyste se snáze rozhodli, kam povedou vaše kroky, až přijedete do Prahy za pivem, nabízíme následující tipy. U Fleků vaří pivo bez přestávky déle než 500 let. Tmavý ležák XBEER 33 z pivovaru U Medvídků je nejsilnějším pivem v České republice. Novoměstský pivovar zase točí pivo karamelové, kávové, zázvorové a banánové. V Pivovarském domě můžete zkusit pivní sekt Šamp, pivovici, pivní vodku nebo pivní rum. Pivotéka BeerGeek skladuje na 500 druhů lahvových piv. Pivnice Zlý časy má tři výčepy s neuvěřitelnými 48 kohouty. V První pivní Tramwayi zase vznikla tradice tzv. čtvrté pípy: ke třem stálým pivům se na čtvrté pípě střídají různé speciály. Žádanou pochoutkou pivnice U Zlatého tygra, kam rád chodíval Bohumil Hrabal, je pivní sýr.

Téma Prahy a piva je zkrátka nevyčerpatelné stejně jako sudy a tanky místních podniků.

Výběr článků

Načítám