Článek
Plánovat výpravu po pražských „pivních nej“ je radost. Zajímají vás pivovary a pivnice, jejichž tradice sahá hluboko do minulosti? Chcete zkusit Prazdroj točený na čtyři různé způsoby? Toužíte ochutnat piva z exotických zemí nebo s příchutěmi, s nimiž se jen tak nesetkáte? Rádi byste přišli na to, v čem tkví výjimečnost českého piva ve specializovaném muzeu? Anebo chcete relaxovat v pivních lázních? Praha vám všechny tyto zážitky umožní!
Abyste se snáze rozhodli, kam povedou vaše kroky, až přijedete do Prahy za pivem, nabízíme následující tipy. U Fleků vaří pivo bez přestávky déle než 500 let. Tmavý ležák XBEER 33 z pivovaru U Medvídků je nejsilnějším pivem v České republice. Novoměstský pivovar zase točí pivo karamelové, kávové, zázvorové a banánové. V Pivovarském domě můžete zkusit pivní sekt Šamp, pivovici, pivní vodku nebo pivní rum. Pivotéka BeerGeek skladuje na 500 druhů lahvových piv. Pivnice Zlý časy má tři výčepy s neuvěřitelnými 48 kohouty. V První pivní Tramwayi zase vznikla tradice tzv. čtvrté pípy: ke třem stálým pivům se na čtvrté pípě střídají různé speciály. Žádanou pochoutkou pivnice U Zlatého tygra, kam rád chodíval Bohumil Hrabal, je pivní sýr.
Téma Prahy a piva je zkrátka nevyčerpatelné stejně jako sudy a tanky místních podniků.