Hlavní obsah

Čeká vás rekonstrukce? Vaše nová střecha může těšit vás i souseda

Novinky, TONDACH Česká republika s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradice, kvalita a osobitý styl - to je pravá pálená střešní taška TONDACH. Tento poctivý český produkt vyrobený z kvalitní české suroviny sluší jak venkovské chalupě, tak městské novostavbě. Zároveň patří mezi nejodolnější krytinu, takže obstojí i v náročných klimatických podmínkách.

Taška Stodo 12, glazura břidlicově černá

Článek

Rekonstrukce střechy za podzimní ceny

Největší český výrobce pálené střešní krytiny TONDACH se začínajícím školním rokem přichází se zajímavou podzimní akcí, ve které je možné získat vybrané modely za zvýhodněné ceny. Tato podzimní nabídka se vztahuje na vybrané modely tašek Brněnka 14, Stodo 12 a Samba 11, které je tak možné získat za 65 % z jejich běžné ceny.

Přírodní materiál a moderní technologie zaručují odolnost a stálost barvy pálené tašky

Výhody pálené střešní tašky není potřeba nijak zvlášť představovat a většina jejich vlastností je dobře známa. Pálená taška, která byla jako střešní krytina používána již v době před více než 4000 lety, zaručuje abnormální odolnost střechy vůči klimatickým vlivům. Tajemství odolnosti pálené střešní krytiny TONDACH přitom tkví jak v použití kvalitní přírodní suroviny, tak v propracované výrobní technologii.

Díky široké škále modelů, povrchových úprav a barevných provedení pálených tašek lze docílit velkého množství kombinací - pálená střešní taška se tak hodí doslova na každý typ stavby.

A jaké že jsou ony povrchové úpravy? Vedle klasické režné pálené tašky lze povrch upravit pomocí engobování nebo glazování. Jak engoba, tak glazura fungují na principu nanesení směsi křemičitých látek ještě před samotným vypálením. Glazura je přitom o něco lesklejší, neboť těchto křemičitých látek obsahuje více než engoba. Povrchová úprava pak funguje nejen jako estetický prvek, ale rovněž jako prvek ochranný - zaručující stálobarevnost střechy. Pálená střešní taška totiž ještě lépe odolá například proti UV záření, kyselým dešťům i agresivním louhům obsaženým v ptačím trusu a zanášení nečistotami.

Tip: Pokud Vás zajímá, jak vypadá střecha s konkrétní taškou v konkrétní povrchové úpravě, kterou právě zvažujete, pak máte možnost díky speciální aplikaci Cesty ke střechám vidět realizace přímo ve vašem okolí – buď prostřednictvím internetu, nebo se můžete vydat na obhlídku střechy i osobně.

Plochá pálená střešní taška Figaro 11 - novinka na českém trhu

Letos mimo jiné uvádí TONDACH na český trh novinku, která je v Česku zatím naprosto unikátní. Model Figaro 11 je totiž první moderní plochou pálenou taškou vyráběnou na našem území. Zaujme nejen neotřelým designem, čistými liniemi a ve výsledku hladkou strukturou střechy, ale také svou praktičností.

Pokládka ploché střešní tašky Figaro 11 je poměrně ekonomická (na pokrytí 1m² střechy je potřeba pouhých 10,9 kusů). Nejen díky designovým vlastnostem a vysoké odolnosti si tak tento typ střešní krytiny nachází čím dál více příznivců. Český zákazník bezesporu u tohoto typu ploché tašky ocení také její dostupnost - dříve byla pálená taška Figaro importována v rámci koncernu z Rakouska, dnes se již vyrábí přímo v Hranicích. Plochou tašku Figaro 11 v několika barevných variantách a povrchových úpravách je momentálně možné pořídit za zaváděcí cenu.

Pro více podrobností o jednotlivých modelech pálených tašek a podzimních slevových akcích na produkty společnosti TONDACH navštivte přímo webové stránky www.tondach.cz

Výběr článků

Načítám