Hlavní obsah

Formule E: kdo zvládne nelehkou úlohu časomíry?

Novinky, RACIO, Export-Import-Consulting, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Formule E přináší nový vítr do stagnujícího formulového byznysu. Jsou lehké, tiché, nekouří a proto jezdí v divácky atraktivním prostředí světových metropolí. Co ale zůstává prioritou je čas - přesná a spolehlivá časomíra, tu je nutno svěřit profesionálům.

RACIO, Export-Import-Consulting

Článek

13. 9. v Pekingu startuje první ročník mistrovství světa Formule E. Dvacet vozů Spark-Renault SRT se v letošní sérii utká na okruzích deseti světových metropolí jako Buenos Aires, Los Angeles nebo Londýn. Díky čistě elektrickému pohonu mají nulové emise, jejich maximální závodní rychlost je 225 km/h a z 0 na 100 akcelerují za 3 sek. Hlučnost má divácky příjemnou hranici 80 decibelů.

RACIO, Export-Import-Consulting

Součásti vozů pocházejí z dílen Reanult, McLaren, Williams nebo Michelin. Oficiální časomírou  závodu se stal švýcarský TAG Heuer, výrobce profesionální časomíry, hodinek a chronografů. Jeho logo najdete na kapotě vozů i na tabulkách závodních výsledků.

RACIO, Export-Import-Consulting

Ne náhodou je to právě TAG Heuer, v minulosti osvědčená časomíra Olympiády, MS v lyžování či  Indy Car, který je zároveň držitelem mnoha rekordů ve výrobě ultrapřesné časomíry – od prvních stopek na světě s přesností 1/100 sek. (1916) až po Mikrogirder s přesností 5/10 000 sek. (2012). Další podrobnosti nejen o přesném měření času najdete na www.hodinky-tagheuer.cz.

Výběr článků

Načítám