Hlavní obsah

Fio banka nabízí účty v 15 měnách a zahajuje kampaň s Jakubem Kohákem

Novinky, Fio banka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fio banka nabízí devět nových měn, v nichž je možné vést běžný účet zdarma a odesílat a přijímat platby s výhodnými poplatky. Celkem tak vede účty a poskytuje výhodné platby již v patnácti měnách.

Fio banka zahajuje novou kampaň

Článek

Česká Fio banka rozšířila počet měn, ve kterých je možné vést zdarma Fio účty, na patnáct. Koruny, euro, americký dolar, libru, polský zlotý a maďarský forint doplnilo devět nových měn: švýcarský frank, norská, švédská a dánská koruna, chorvatská kuna, ruský rubl, australský a kanadský dolar a japonský jen. V těchto podporovaných měnách je možné posílat a přijímat platby zdarma nebo za nízké poplatky, a to i z účtů nebo na účty např. v korunách, kde bude platba odepsána nebo připsána s přepočtením dle aktuálního kurzu uvedeného v kurzovním lístku.

Pro klienty Fio banky, a to bez rozdílu pro fyzické i právnické osoby, jsou převody mezi jakýmikoliv účty v rámci Fio banky zdarma a navíc online, 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. Platí to i pro převody mezi Fio bankou v ČR a její pobočkou na Slovensku. Libovolná platba přijatá z jiné banky v podporované cizí měně jiné než EUR stojí 100 korun, za odeslanou platbu do jiné banky zaplatí klienti 200 korun.

Platby v EUR zůstávají obecně zvýhodněny oproti ostatním měnám a jejich cena činí 25 Kč za přijatou platbu a 50 Kč za odeslanou. Platby v EUR na Slovensko jsou dokonce zcela zdarma. Převody mezi účty je možné provádět elektronicky i osobně. Pro ruský rubl platí zpočátku zvláštní režim, kdy je možné platby do jiných bank provádět pouze na pobočce.

Fio banka zároveň v tomto týdnu zahajuje zcela novou kampaň, kterou upozorňuje na nesmyslnost placení poplatků za běžné bankovní služby. Režie a hlavní role se ujal Jakub Kohák, jehož pojetí přináší zábavnou a nekonvenční podívanou – první ze série spotů naleznete rovněž pod následujícím odkazem.

Výběr článků

Načítám