Hlavní obsah

Radek John: Euro přinese ČR nezaměstnanost!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Radek John kandiduje do Evropského parlamentu za všechny, kdo jsou proti překotnému přijetí eura v ČR a proti přijímání dalších finančních závazků vůči Bruselu.

Radek John (Věci Veřejné)

Článek

Premiér Bohuslav Sobotka při hlasování o důvěře vlády řekl, že fiskální pakt je cestou k přijetí eura v ČR.

"Euro prodává řeckou kvalitu za německé ceny. Eurohujerské překotné přijetí eura u nás by přineslo pokles vývozu, růst nezaměstnanosti a cen. Zdražování proběhlo všude a je třeba mu zabránit," řekl John na tiskové konferenci v Poslanecké sněmovně s poslanci Věcí veřejných, kteří interpelují vládu s konkrétními dotazy, zda ministři mají expertizy dopadu přijetí eura a fiskálního paktu na ČR.

Poslanec VV a místopředseda strany David Kádner připomněl, že VV jsou parlamentní stranou, která v minulém, ale i tomto volebním období bude zastávat eurorealistický postoj. "VV jako jediná strana ve Sněmovně hlasovala proti eurovalu, který pro ČR znamená poslat až 310 miliard na záchranu krachujících bank a států."

John též připomněl, jak málo se v ČR ví o bruselské politice plné nehospodárných rozhodnutí, které nazývá eurotunely a které rozkrývá na svém Facebooku. V případě volebního úspěchu slibuje občanům ČR on-line zpravodajství ze zákulisí EU o rozhazování peněz z unijního rozpočtu.

Související témata:

Výběr článků

Načítám