Hlavní obsah

Jeden kuchyňský robot, 24 nástavců, stovky možností

Novinky, Kenwood

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tiramisu? Suflé? Nebo snad Pavlova? S kuchyňským robotem Kenwood a jeho nejširším sortimentem příslušenství, můžete sekat, strouhat, krájet, šlehat, hnětat, mlít, mixovat, drtit, míchat, odšťavňovat a mnohem víc…

Kenwood

Článek

Dejte průchod své kuchařské fantazii s tímto všestranným kuchyňským robotem

Kuchyňský robot Kenwood je perfektním společníkem v každé kuchyni. Žádný úkol není tak náročný, aby si s ním neporadil, takže můžete dát volný průchod své fantazii a kreativitě.

Díky výkonnému 1400W motoru, elektronické kontrole rychlosti a inovativnímu planetárnímu míchání, které zajistí dokonalé smísení všech ingrediencí, budete ohromeni perfektními výsledky.

Kromě toho má kuchyňský robot Kenwood nejširší řadu příslušenství. Díky 24 různým nástavcům si přizpůsobíte robot Kenwood přesně svým potřebám. Nerezová mísa, metly a skleněný mixér v základním balení jsou samozřejmostí.

Nikdy předtím nebylo snazší a pohodlnější připravovat perfektní pokrmy den co den. Inspirace začíná teď a tady…

Všechny kuchyňské roboty Kenwood Titanium mají míchací nástroje vyrobené z prvotřídní nerezové oceli.

Balení obsahuje:

 Ikonická K-metla – snadno dosáhne do každého místa pracovní mísy. Je perfektní pro máslové krémy, sušenkové korpusy a lehká koláčová těsta.

K - metla

Balónová šlehací metla – tvarovaná tak, aby dostala maximum vzduchu a objemu do nadýchaných směsí. Perfektní na sníh, šlehačku a piškotové těsto.

K - metla

Hnětací hák – vytvořený tak, aby zastal těžkou práci při hnětení tuhých těst. Je ideální na chlebová těsta či kynuté pečivo.

K - metla

Flexibilní metla – vyrobená z měkkého plastu, který zajistí dokonalé stírání mísy a umožní tak dokonalé spojení surovin pro hladkou strukturu krémů.

K - metla

Z kuchyně Kenwood: Tiramisu

Doba přípravy: 45 minut

Doba vaření: 10 minut

Počet porcí: 6

Vybavení: nádoba 20 x 20 cm

Postup

Na cukrářské piškoty:

Předehřejte troubu na 180°C a vyložte plech pečicím papírem. Připojte k robotu šlahcí metlu, do mísy dejte vaječné bílky, šťávu z citrónu a vanilkový extrakt. Šlehejte při vysoké rychlosti, dokud sníh nevytváří jemné špičky. Postupně přidávejte cukr a žloutky a míchejte, dokus se směs nespojí. Odpojte šlehací metlu a nasaďte flexi metlu nebo speciální metlu pro jemné vmísení. Při pomalé rychlosti vmíchejte kukuřičný škrob a mouku. Hotovou směs přendejte do cukrářského sáčku s otvorem 1½ cm. Na plechu vytvořte asi 20 piškotů dlouhých 8 cm. Každý posypte cukrem. Pečte v předehřáté troubě asi 10 - 15 minut, dokud piškoty po okrajích nezezlátnou. Upečené piškoty přeneste na mřížku a nechte zchladnout.

Na krém z mascarpone:

Připojte šlehací metlu, do mísy dejte vejce a cukr. Šlehejte při střední rychlosti, dokud směs nezesvětlá. Odpojte šlehací metlu a nasaďte flexi metlu nebo speciální metlu pro jemné vmísení.

Přidejte sýr mascarpone a při pomalých otáčkách vmíchejte, aby byla směs kompaktní.

K - metla

Pro přípravu Tiramisu:

Připravte si kávu do mělké mísy nebo talíře a každý piškot v kávě namočte. Deset piškotů použijte jako základ na dno nádoby a pokapejte je pomerančovým likérem. Zakryjte vrstvou krému z mascarpone a přidejte druhou vrstvu deseti piškotů namočených v kávě a pokapaných likérem. Nakonec přidejte další vrstvu krému z mascarpone. Hotový dezert dejte vychladit do lednice aspoň na 3 hodiny. Před podáváním posypte povrch dezertu kakaem.

Co tedy odlišuje kuchyňské roboty Kenwood od ostatních?

Profesionální šéfkuchař říká…

„Pouze Kenwood vyrábí kuchyňské spotřebiče pro domácnost, které obstojí i v profesionální kuchyni, každý den se o tom přesvědčuji ve svých restauracích, proto bych doporučil právě tuto značku kuchyňských spotřebičů.“

Riccardo Lucque, majitel restaurací Aromi, La Finestra a Il Mercato a kuchařské školy Laboratorio, Scuola di Cucina

K - metla

Výběr článků

Načítám