Hlavní obsah

O2 Virtuální desktop: Počítač i bez počítače

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřebujeme v dnešním světě všudypřítomného internetu ještě vůbec výkonné počítače? Odpověď je jednoduchá: nepotřebujeme. Postačí docela obyčejný počítač, notebook, tablet či dokonce jen chytrý telefon a služba O2 Virtuální desktop.

Telefónica O2

Článek

O2 Virtuální desktop nabízí službu virtuálního počítače. Virtuální počítač znamená, že všechny výpočetní a komunikační činnosti běžného počítače jsou vykonávány nikoli v počítači uživatele, nýbrž v datovém centru Telefónica. Virtuální počítač se využívá prostřednictvím internetu. Na zařízení uživatele, terminálu, se pouze zobrazují výsledky činnosti virtuálního počítače a do datového centra se naopak doručují pouze stisky kláves či kliknutí myší. Terminálem může být osobní počítač, notebook, tablet či chytrý telefon. S datovým centrem terminál komunikuje přes internet pomocí webového prohlížeče či specializovaného software dostupného pro většinu operačních systémů. Bezpečnost zajišťují vysoce spolehlivá a výkonná datová centra, kde jsou uložena také data, která i v případě zničení či ztráty koncového zařízení zůstanou nedotčena.

Úhradu za využívání služeb virtuálního desktopu tvoří měsíční paušál. Telefónica v rámci služby nabízí rovněž hardware, platby za službu se pak fakturují jako celek.

Výběr článků

Načítám