Hlavní obsah

Změňte banku, u které máte hypotéku. Ušetříte

Novinky, Equa bank a.s.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Říkáte si, proč byste měli měnit banku, u které jste si vzali třeba před pěti lety hypotéku a před sebou máte ještě další 20 let splácení? Aktuálně jsou totiž úrokové sazby u hypoték na historických minimech a refinancováním hypotéky jinou bankou můžete v dalších letech splácení ušetřit svému rodinnému rozpočtu mnoho tisíc korun.

Equa bank a.s.

Článek

Jedním z důležitých hráčů na bankovním poli je Equa bank. Je to nová banka, ke které přešlo už 12 tisíc klientů , protože nabízí výhodnější úroky a za své služby neúčtuje vysoké poplatky.

Klienti mají někdy pocit, že u banky, kde mají hypotéku, musejí zůstat navždy. To ale není pravda. Přejít s hypotékou k jiné bance, která jim nabídne lepší podmínky, je jednoduché a každému to může ušetřit obrovské množství peněz.

„U hypoték nabízíme v průměru o půl procenta nižší úroky, než konkurence,“ vysvětluje Ondřej Hák z Equa bank. „Přesná úspora samozřejmě záleží vždy na konkrétní hypotéce, ale nízké úrokové sazby Equa bank nejsou podmíněny řadou dalších výdajů, jako jsou poplatky za vedení běžného účtu nebo za pojištění, které mohou být v řádu stovek korun měsíčně a které jiné banky běžně klientům účtují.“

Na nejlevnější hypotéku s úrokem 3,39 % p.a. dosáhne u Equa bank přibližně třetina klientů, zatímco u jiných bank není neobvyklé, že na nejnižší sazbu dosáhne méně než 10 % z nich.

Refinancovat hypotéku je výhodné v okamžiku, kdy vám končí úroková fixace. Pokud se takový okamžik blíží, měli byste se podívat, jestli nemůžete dostat od jiné banky lepší nabídku, než je ta současná. Doporučujeme speciální hypoteční kalkulačku nebo se nezávazně obraťte na bezplatnou linku Equa bank 800 500 900.

A ještě maličkost na závěr: každý, kdo si založí u Equa bank hypotéku nebo si ji nechá u Equa bank refinancovat, dostane od banky na svůj účet bonus 5 000 korun (nabídka platí pro klienty, kteří požádají o refinancování či novou hypotéku do konce letošního března a do konce září uzavřou smlouvu o úvěru, detaily na www.equabank.cz).

Více informací na www.equabank.cz nebo 800 500 900.

Kromě hypoték nabízí Equa bank řadu dalších snadno srozumitelných bankovních produktů a služeb jak pro jednotlivce, tak pro firmy a podnikatele. K nejvyhledávanějším službám patří běžný účet s možností vedení zdarma, výhodně úročený spořící účet a mimořádně výnosné termínované vklady. Obsluha účtů je možná přes jednoduché a uživatelsky příjemné internetové bankovnictví, telefonicky přes klientské centrum nebo přímo na pobočkách

Výběr článků

Načítám