Hlavní obsah

Jaro žádá detox

Novinky, VITAR, s.r.o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně je tady jaro. Kromě toho, že odlehčíme oblečení a zbavíme se kabátů, měli bychom pomoci i svému tělu zbavit se škodlivin a odlehčit se. Jaro je na detoxikační kúru ideálním obdobím.

Článek

Právě uplynulá zima dala našemu tělu zabrat. Zvykli jsme si na konzumaci tučnějších potravin, jedli více masa, užívali si zabijačkové specialitky. Dodávali jsme z jídla tělu více energie, aby se zahřálo. Naopak, s ovocem a zeleninou, zdrojem cenné a prospěšné vlákniny, jsme to moc nepřeháněli. A stejně tak s pohybem.

Nedostatek vlákniny a pohybu ale nesvědčí našemu trávení. Střeva mohou „zlenivět“, pracovat pomaleji a hůř se pročišťovat. Tělo tak potřebuje naši pomoc, aby se zbavilo nahromaděných škodlivin a toxinů. Vždyť už naši předkové dodržovali tradiční očistný půst před Velikonocemi. Dnes z těchto zvyků známe jen masopustní průvody či karnevaly, následný půst ale již nedržíme.

Jarní úklid? Ano, v sobě

Jestli na jaře přemýšlíme o jarním úklidu, týká se to smýčení a leštění domácnosti. Buďte ale sobečtí a myslete především na sebe! Je to hlavně naše tělo, které si jarní úklid zaslouží. Obměňte stravu. Zařaďte více ovoce a zeleniny a další zdroje vlákniny, jako jsou luštěniny či celozrnné pečivo. Vyhněte se tučným, mastným a sladkým jídlům. Jezte pravidelně, menší porce, pětkrát denně.

Dodržujte pitný režim, minimem jsou dva litry tekutin denně. Nejlepší je obyčejná voda, zeleninové šťávy nebo bylinné čaje. Naopak alkohol či přemíru kávy byste si měli odpustit.

Podporu při detoxikaci můžete najít v přírodě. Jsou to právě různé bylinky, které vám mohou pomoci tělo propláchnout, pročistit a nastartovat. Mezi oblíbené a účinné patří kopřiva, fenykl, řebříček či pampeliška. Královnou mezi rostlinami je pak Aloe vera.

Aloe vera + vláknina + pitný režim = Očista těla

Účinek Aloe vera je prověřený staletími. Extrakt z Aloe je bohatou směsí prospěšných látek s příznivým vlivem na metabolizmus. Podporuje trávení a celkové zdraví trávicího ústrojí, upravuje pravidelnost činnosti střev. Má protizánětlivé účinky, ničí bakterie, viry i plísně.

Náš tip: Revital Očista těla ve formě šumivých tablet. Kombinuje hlavní výhody pro úspěšnou detoxikaci. Obsahuje extrakt z Aloe vera obohacený o rozpustnou vlákninu inulin. Díky Aloe tělo očistí od škodlivin, díky vláknině působí prebioticky - vytváří ve střevech podmínky pro růst a činnost přátelských bakterií. Tableta se rozpouští ve dvou deci vody a je tedy i příspěvkem k dodržení pitného režimu. Pomůže vám tak detoxikovat tělo a nastartovat jej, abyste jaro mohli přivítat s lehkostí.

Výběr článků

Načítám