Hlavní obsah

Zákazníci E.ON budou mít od ledna o 7 procent levnější plyn

Novinky, E.ON Česká republika, s. r. o.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S opožděným, ale jistě velice vítaným Ježíškem přichází od 1. ledna 2011 energetická společnost E.ON. Svým zákazníkům z řad domácností a maloodběratelů totiž nabídne o 7 % nižší cenu plynu.

Článek

Podle místopředsedy představenstva E.ON Energie, a.s. Jiřího Šimka stojí za snížením cen pro zákazníky dva hlavní důvody. „Tím prvním je, že jsme začali plyn kupovat z více zdrojů, čímž jsme mezi našimi dodavateli vytvořili konkurenční prostředí, které se promítlo ve výhodnějších cenách,“ vysvětlil Šimek. Druhým důvodem pak je pokles světových cen plynu z důvodu jeho přebytku. V České republice tak bude E.ON v příštím roce patřit mezi nejlevnější dodavatele. Běžná domácnost odebírající plyn od E.ON na tom bude v průměru ročně zhruba až o tři tisíce korun lépe než u dražší konkurence.

I nezávislí odborníci se domnívají, že by nemuselo jít jen o „novoroční hit“. „Cena zemního plynu na světových trzích nyní v dlouhodobějším průměru spíš klesá. Takže E.ON, který může nakupovat plyn na energetických burzách v takzvaných spotových kontraktech, je schopen dosáh­nout snížení ceny pro koncové spotřebitele,“ vysvětluje Markéta Šichtařová z nezávislé analytické společnosti Next Finance.

Výběr článků

Načítám