Hlavní obsah

Březen přinesl investorům zisky

Novinky, RM-SYSTÉM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Krátký březnový report z burzy vám přináší stručný přehled o vývoji cen akcií nebo ropy a zlata. Jak využít dostupných informací, kde je hledat či jak investovat, vám řekne odborník na semináři zdarma.

Článek

Březen byl pro investice úspěšný, neboť zhodnotily jak akciové trhy, tak komodity. Index PX pražské burzy si připsal 5,1 %, index RM české burzy RM-SYSTÉM 4,33 %. Americký akciový index S 500 přidal 5,88 %. Cena ropy dynamicky zhodnotila a mírně vzrostla i cena zlata.

Na pražské burze se staly březnovým vítězem akcie KIT Digital, které zhodnotily o 37,2 %. Dvouciferné zisky si připsaly i akcie uhelné společnosti NWR (+ 22,47 %), Unipetrolu (+19,7 %) či Erste Bank (10,28 %). Zmíněné společnosti výrazně bodovaly i na burze RM-SYSTÉM, kde se k nim přidaly v elitním segmentu Easyclick ještě akcie Nokia, Tatra a Volkswagen. Na opačném konci stupnice skončily tituly Philip Morris ČR nebo Telefónica 02, které naopak v březnu na obou burzách znehodnotily.

Chcete se na vývoji akcií podílet i vy? Víte, jak úspěšně investovat na burze? Naučte se to na bezplatném investičním kurzu.

Výběr článků

Načítám