Hlavní obsah

Vrácení mateřské je jenom první krok

Novinky, Česká strana sociálně demokratická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vrácení mateřské na úroveň loňského roku je jeden z prvních a zásadních úspěchů, který vrací ČR mezi spravedlivé státy, kterým není lhostejný osud rodin s dětmi. I přes odpor ODS se sociální demokracii podařilo prosadit to, co slíbila.

Článek

Že se to povedlo již nyní a nemuseli jsme čekat na nové rozložení sil v Poslanecké sněmovně po volbách, je o to cennější, neboť rodiny s dětmi dostanou své peníze dříve.

Naopak potvrzením toho, že ODS naprosto kašle na obyčejné lidi, je přístup pana Nečase a dalších poslanců ODS, kteří těmto rozumným a společensky spravedlivým podporám zuřivě brání a jako záminku si berou schodek státního rozpočtu.

Přitom by stačilo zrušit třeba zcela nepotřebné elektronické viněty, které stát přijdou na 12 miliard, a které ODS prosadila s velkou chutí, a hned by se peníze našly.

A to už ani raději nemluvím o megalomanských projektech, jako jsou církevní restituce za 270 miliard proplacených církvím v příštích 60 letech či ekologický supertendr za 120 miliard. Za to bychom měli na mateřské a další smysluplné podpory na mnoho let dopředu.

ČSSD je stranou, která hájí zájmy obyčejných lidí. Vrácením mateřské na důstojnou úroveň jsme začali. A pokud dostane sociální demokracie důvěru v květnových volbách, bude takto i pokračovat – zrušením poplatků ve zdravotnictví, obnovením prvních tří dnů nemoci, prosazením protikorupčního balíčku a zavedením progresivního zdanění nejbohatších s příjmy nad 1,2 milionů.

Jiří Paroubek, předseda ČSSD

Výběr článků

Načítám