Hlavní obsah

KOMENTÁŘ: Na Nový rok o pořádný krok aneb Totalita opět blíž - Václav Klaus ml.

Novinky, Václav Klaus ml.

Původně jsem chtěl psát o novém vysokoškolském zákoně, ale ten zatím kolotá Sněmovnou jen v prvním čtení. Tak se radši podívejme, co přinesl uplynulý týden.

Foto: Právo

Václav Klaus mladší

Článek

Evropská unie a její čeští kolaboranti již v zápalu boje odhazují poslední škrabošky jakési laskavé tváře a tvrdě útočí na demokratické principy, svobodu slova, suverenitu států a národů. Vyšetřují, vyhrožují.

Tedy patrně vám to nevadí, protože právě jdete z nákupáku nebo lyžujete na horách. Za bolševika jste taky mohli jít spokojeně z Prioru, sedět v hospodě nebo lyžovat.

Evropská unie bude vyšetřovat Polsko (demokratický stát se 40 milióny obyvatel) za postupy jeho nové vlády při převzetí moci. Vyšetřování může vést až k omezení hlasovacích a jiných práv Polska v EU.

Co se stalo?

Nic, Poláci jen zvolili po letech vládu, která není eurohujerská. Ba naopak. Navíc vláda dostala silný mandát od Poláků – sestavila se jednobarevná vláda strany Právo a spravedlnost. Nová vláda přebírá moc.

Existuje snad v Polsku zákaz svobodného vyjadřování? Mažou tam z internetu profily stran a iniciativ, které jsou pro větší evropskou integraci? Vyhrožují tam kriminálem někomu, kdo chce přijmout do Polska migranty? NE – to se děje v opačném gardu v zemích, které budou Polsko vyšetřovat.

Poláci přijali nový zákon o Ústavním soudu a řeší situaci ve státní televizi. No a co? Já osobně bych také rád dal hlas nějaké straně, která by chtěla zrušit Senát, kraje, úřad ombudsmana a jiné úřady…. To by následně bylo určitě taky hrozně „nedemogratický“.

A televize? Strašně „nezávislá“, což se projevuje tím, že zní jednotným hlasem, který zhruba odpovídá hlasu současné vládní koalice. Proto většina rozhovorů je vedena stylem: „A ještě nám řekněte, pane ministře/ministryně, jaké další pozitivní kroky chystáte v dalším období? … Děkuji, to zní zajímavě. … Proč podle Vás opozice brání daňové úniky a nepodporuje Vaše opatření...?“

Kdežto kdyby náhodou vyhráli volby zástupci občanů, které toto přivádí k zuřivosti – pak se nesmí v televizi nic měnit!! To by bylo pošlapání demokracie a nezávislosti médií.

No a Poláci tuhle drzost mají. Tak uvidíme, zda nejsou trochu naivní. Zas je to ale hrdý a statečný národ.

Na gymplu jsem nosíval na tělák polské originál červenobílé tričko Solidarnosc. Doba byla v roce 1986 už měkká, nikdo mě neudal a tělocvikář Štekr byl demokrat. Je v České republice nějaký 16letý kluk, co si dnes vzal tričko Právo a spravedlnost?

No nic, můžeme tedy na chvíli i k nám.

Facebook zrušil stránku Bloku proti Islámu (nebo jak se to přesně jmenuje), která měla asi 170 000 podporovatelů. Neomarxistická levice jásá, ostatní jsou zticha podle principu, že „každý bude řvát, až zablokují jeho, dokud jen likvidují souseda, tak jsem radši potichu“. To není moc svobodomilné a hlavně trvale udržitelné.

Vždy jsem s hrůzou čítal zprávy o vyjednávání velkých hráčů (Google atd) s čínským komunistickým režimem o „omezení internetu“. Jedná se o obrovský byznys – nějak se to trochu upraví a svoboda jde stranou.

A vida – v roce 2016 máme Facebook „made in Írán“ nebo „made in China“ už i u nás.

Zajímavé je, že stejní lidé, kteří tvrdí, že majitel hospody nemůže určovat, jestli se tam smí, nebo nesmí kouřit, jestli tam můžou, nebo nemůžou chodit děti, jestli majitel domu může, nebo nemůže určovat, komu pronajme byt - tak tihle stejní lidé teď volají: „Ale Facebook je soukromá společnost, ta si smí sama určit, kdo tam bude a kdo ne“.

Stejní lidé většinou i podporují norský Barnevernet (to je taky soukromá společnost), co krade české děti, a jedním dechem hystericky vítají statisíce cizokrajných migrantů.

Václav Klaus ml.

Absolvoval Přírodovědeckou fakultu UK. Přes 20 let působil na půdě gymnázia PORG jako učitel, zástupce ředitele a ředitel (15 let). Pod jeho vedením se gymnázium stalo nejúspěšnější střední školou ve výsledcích státní maturity a dalších žebříčcích a rozšířilo se o další dvě pobočky v Praze a Ostravě.

Založil Asociaci aktivních škol (sdružuje přes 100 českých škol). Je autorem mnoha odborných článků, dvou matematických učebnic a dalších knih (publicistika, školský systém).

Od roku 2014 publikuje pondělní komentáře na Novinky.cz.

Vede jeden z největších českých šachových klubů a dosud aktivně závodí na kole.

Na podzim 2017 byl zvolen poslancem za ODS, 16. března 2019 byl ze strany vyloučen. Nyní je poslancem za hnutí Trikolóra.

Více se dočtete na osobním webu autora vkml.cz

Jde jim o zničení rodiny, zničení národů, zničení všech tradic. Stejní lidé teď jdou vyšetřovat Poláky. Jejich čeští poskoci k tomu souhlasně pokvikují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám