Hlavní obsah

Žena, která dohnala zdravotní sestru k slzám, slouží na jednotce intenzivní péče

Novinky, tcs

Video zdravotní sestry Kimberley Simpsonové, na kterém ji žena obviňuje ze šíření bacilů, zhlédly na internetu přes dva miliony lidí. Většina se postavila na stranu sestry, v úterý večer však vyšlo najevo, že neznámou ženou je třiapadesátiletá Marina Kendricková, která je rovněž zdravotní sestrou – a to přímo na jednotce intenzivní péče. A za svými slovy si stojí.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Konflikt v supermarketu ve městě Burton upon Trent ve střední Anglii udělal nečekaný obrat. Většina lidí ženu, která neodbytně poučovala sestřičku, odsoudila s tím, že neví, o čem mluví. Nyní se ukázalo, že to ví velice dobře.

Marina Kendricková do února vyučovala ošetřovatelství na univerzitě ve Wolverhamptonu. Následně dostala nabídku zajišťovat trénink ošetřovatelů pro soukromý sektor. O měsíc později však vypukla pandemie a Kendricková se nechala zapsat do první linie na jednotku intenzivní péče.

Šíříte tu bacily, obořila se agresivní žena v obchodě na zdravotní sestru

Koronavirus

Rodinný přítel pro deník Daily Mail nabídl její verzi událostí. Vylučuje, že by došlo k pronásledování. Kendricková se zdravotní sestry chtěla zeptat, zda v tomto úboru pracovala v nemocnici a upozornit ji na to, že to dělat neměla.

Doporučení, aby v pracovním oděvu zdravotní ošetřovatelé neochodili na veřejnosti, má dvojí důvod. „Zamezení přenosu infekce a ochrana sester samotných. Kdyby někdo dostal infarkt a ostatní viděli na ošetřovateli úbor, mohli by od něj očekávat zákroky, které jsou daleko za hranou jeho kompetence,“ uvedl přítel. Doplnil, že Kendricková „si za tím, co řekla, plně stojí a že by to udělala znovu“. Nyní však má ze života peklo.

Lidé našli její profil na sociálních sítích a začali jí psát nenávistné vzkazy včetně výhrůžek smrtí a znásilněním. „Někteří volali po tom, aby jí bylo odmítnuto zdravotní ošetření,“ uvedl přítel. Kimberley Simpsonová už příspěvek na svém účtu smazala, k celé situaci se už znovu nevyjádřila.

Reklama

Výběr článků

Načítám