Hlavní obsah

Zebra prchala s krokodýlem zakousnutým v noze

Novinky, zkr

Během července a srpna se každoročně odehrává na africké safari velká migrace zvířat. A každoročně je to pro miliony kusů kopytníků holý boj o život. Překročit řeku plnou krokodýlů je totiž nelehký úkol. Přesvědčila se o tom i jedna ze zeber, které se do nohy zakousl mohutný plaz. Zvíře mu ale nakonec doslova ze chřtánu uniklo. Video dramatického souboje přinesla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zebra utekla ze chřtánu krokodýloviVideo: Reuters

 
Článek

Stádo zeber dorazilo ke keňské řece Mara dlouhé 395 kilometrů 22. července. Na jedno z nich přitom zaútočil mohutný krokodýl, který se pomocí stisku čelistí snažil svou oběť stáhnout pod vodu.

„Video ukazuje zebru, kterou napadl velký krokodýl, držel ji za nohu a snažil se ji potopit. Zebra bojovala a podařilo se jí dostat ke břehu s krokodýlem stále zakousnutým v noze,“ popsal událost svědek, který ji natočil.

Míra je mrtev, ať žije Míra. Sága čápů s vysílačkou nekončí

Věda a školy

Na mělčině pak kořist predátorovi nakonec unikla, a to i přesto, že okolo kroužili další krokodýlové.

Ohromná stáda zejména pakoňů, zeber a gazel míří vždy touto dobou z parku Serengeti v sousední Tanzanii za čerstvými pastvinami keňského národního parku Masai Mara. Na desítky kilometrů dlouhé cestě je ale ohrožují i lvi, levharti nebo hyeny. Zhruba v říjnu se kopytníci zase v rámci hledání potravy přesouvají nazpět.

Reklama

Výběr článků

Načítám