Hlavní obsah

Zdravotní sestra z Ohia zkoušela před komisí dokázat, že je po očkování magnetická

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý vystoupily před zdravotnickým výborem státu Ohio zdravotní sestra Joanna Overholtová a lékařka Sherri Tenpennyová. Měly za cíl dokázat, že očkování je škodlivé a mimo jiné způsobuje magnetismus lidského těla. Overholtová se tento problém pokusila dokázat experimentem, ukázalo se však, že konspirační teorie v praxi příliš nefungují.

Zdravotní sestra se snažila před soudem dokázat magnetismus v těleVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Mezi konspiračními teoretiky, kteří odmítají očkování, nyní mají navrch nejvíc ti, kteří tvrdí, že vakcinace člověka zmagnetizuje a navrch z něj udělá 5G vysílač. Přesně to tvrdí ohijská lékařka Sherri Tenpennyová, která patří mezi takzvaný „Disinformation Dozen” (Tucet dezinformátorů). Tedy dvanáct lidí zodpovědných za 65 procent dezinformací ohledně očkování, které po internetu kolují.

Tenpennyová společně s Overholtovou vystoupily na jednání zdravotnického výboru ohijské sněmovny reprezentantů. Na něm se probírala bezpečnost vakcinace a obě zdravotnice byly přizvány jako „expertky“ zastávající názor, že jsou vakcíny škodlivé.

Očkování zabírá, ukazují data

Domácí

„Jsem si jistá, že jste všichni viděli na internetu obrázky lidí, kteří dostali očkování a nyní jsou zmagnetizovaní,“ prohlásila s vážnou tváří Tenpennyová. „Dají si klíč na čelo a drží. Můžete si přiložit lžičky, vidličky, všechno drží, protože si myslíme, že je tam kus kovu,“ dodala, aniž by vysvětlila, proč si myslí, že by teoretický mikroskopický kousek kovu k sobě přitáhl jiný kov.

Nezdařený experiment pobavil internet

Po projevu Tenpennyové, která ještě stihla zmínit, že se z lidí stávají přirozené 5G vysílače, vystoupila zdravotní sestra Overholtová. Ta se tvrzení o zmagnetizování lidského těla pokusila dokázat. Nejprve si přiložila klíč na hruď. „Vysvětlete mi, proč se ke mně klíč lepí. A na krk taky,“ uvedla Overholtová a přiložila si klíč ke krku.

Jakmile však odtáhla ruku, klíč spadl. Overholtová ale statečně pokračovala dál. Vzala si sponku a přiložila ji opět na krk. Po několika pokusech, kdy sponka nedržela, ji zdravotní sestra přimáčkla natolik, že se kancelářská sponka udržela na krku alespoň dvě vteřiny. „Takže tak, pokud by mi to někdo mohl vysvětlit, tak by to bylo skvělé. Nějaké otázky?“ zakončila s rozčileným výrazem Overholtová.

Lékařka šíří výmysly o úmrtích po očkování

Krimi

V sále se po její otázce rozhostilo ticho. Videozáznam ze slyšení se stal virálním hitem a spoustu otázek měli pobavení uživatelé. Třeba tu, jak se tyto osoby mohly stát zdravotnicemi. „Co je opravdu zajímavé, je,“ dodal jeden z uživatelů na adresu Overholtové, „že tahle žena byla kdysi tak chytrá, že dokázala vystudovat zdravotnickou školu.“

Pokud by někdo, stejně jako výše uvedené zdravotnice, potřeboval vysvětlení, proč se drobné předměty dokážou udržet po nějakou dobu za správných okolností na lidském těle, stačí zabrousit do kategorie dětských triků. Stejně jako většina savců i člověk vylučuje kožní maz (sebum), ke kterému se drobné a lehké předměty mohou přilepit, ať už jsou magnetické, či nikoliv. Na lehce zakloněném hrudníku pak malý plochý předmět drží při troše šikovnosti kdykoliv.

Reklama

Výběr článků

Načítám