Hlavní obsah

Záběry z dronu ukazují množství žraloků ožírajících mršinu velryby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rybáři Johnu Clokeovi se minulý týden podařilo pořídit video, které z ptačí perspektivy ukazuje obrovské množství žraloků, kteří nedaleko pobřeží Západní Austrálie ožírají mršinu patnáctimetrového keporkaka.

Foto: Profimedia.cz

Žralok bílý, ilustrační foto

Článek

Cloke video pořídil dronem u pláže Normans nedaleko přístavního města Albany.

„V jednu chvíli bylo kolem mršiny asi sto žraloků. Bylo to tam pěkně zaplněné. Nedokázali jsme je všechny ani spočítat,“ svěřil se australskému serveru ABC Cloke, který v tu chvíli společně se svojí partnerkou Indy Crimminsovou nedaleko mršiny rybařil.

„Zrovna jsem rybařil, když jsem si ve vodě všiml velké věci, kterou obklopují ptáci. Vyletěl jsem nad ni dronem a rázem jsem všechno viděl,“ sdělil Australan.

Krásné, ne však neobvyklé

Podle vědce Steva Taylora z australského státního úřadu Department of Primary Industries and Regional Development přitahují mršiny velryb žraloky ve velkém množství často.

Výletní loď v Mexiku vyletěla po střetu s obřím živočichem do vzduchu

Koktejl

„Jsou to krásné záběry. Pro člověka, který pracuje v oblasti výzkumu žraloků, jsou velmi zajímavé, ale ne tak neobvyklé,“ vysvětlil a dodal, že na místě se pravděpodobně nacházelo více druhů žraloků. Zmínil například žraloka bílého či žraloka měděného.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám