Hlavní obsah

Výletní loď v Mexiku vyletěla po střetu s obřím živočichem do vzduchu

Nehoda, při níž došlo ke střetu menší výletní lodi s vodním živočichem, se stala v pátek u pobřeží města La Paz v mexickém státě Baja California Sur. Loď po nárazu vyletěla do vzduchu, zraněno bylo celkem šest osob.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Incident, o kterém informoval server ABC News, byl zachycen na video. Na záběrech je vidět, jak loď menší velikosti rázem vyletěla do vzduchu. Podle zmíněného serveru to způsobil střet lodi s vodním živočichem neznámého druhu.

Jednalo se o výletní loď s turisty, na jejíž palubě byly tři děti. Podle deníku Daily Mail se vracela z ostrova Isla del Espiritu Santo zpět do města La Paz. Děti z incidentu vyvázly s lehkými zraněními, tři další osoby však byly převezeny do nemocnice na ošetření.

Východní pobřeží Kalifornského poloostrova, kde se nehoda odehrála, je vyhledávanou destinací pro pozorování velryb. Loď, která do vodního živočicha narazila, však nebyla součástí těchto aktivit.

Zda živočich, kterým byla podle serveru ABC News velryba či žralok obrovský, během incidentu utrpěl nějaká zranění, není známo.

Velryba nadzvedla loď s turisty a unášela ji na zádech

Koktejl

Příslušné mexické úřady uvedly, že nehoda je nyní předmětem vyšetřování. Panuje totiž podezření, že loď přesáhla povolený rychlostní limit.

Reklama

Výběr článků

Načítám