Hlavní obsah

Z 25 tisíc mobilů sestavil auto

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Umělec Lin Shih-Pao z Tchaj-wanu sesbíral 25 tisíc starých mobilních telefonů a poskládal z nich skulpturu v podobě auta. Neobvyklým uměleckým předmětem chce upozornit na to, že hromada odpadu může být přeměněna v moderní umění, a zvýšit tak povědomí o životním prostředí, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Umělec sestavil auto z 25 tisíc mobilůVideo: Reuters

 
Článek

„Je to moderní umění vytvořené z odpadu. Je to jako socha, která musí být pomalu vytesána. Pracoval jsem na tom čtyři měsíce,“ uvedl Lin.

Třiapadesátiletý umělec poslední čtyři roky cestoval po světě a sbíral při tom staré a použité mobilní telefony. Celkem při tom utratil v přepočtu skoro 750 tisíc korun.

Telefony začal lepit nebo přibíjet na dřevěný rám ve tvaru auta. Jeho dílo váží dvě tuny, z toho tunu a půl tvoří mobily.

Své dílo vystavil minulý týden ve své bývalé škole ve městě Nová Tchaj-pej. Zatím se neví, jak dlouho tam bude, Lin ale uvedl, že nemá v úmyslu ho prodávat.

Reklama

Výběr článků

Načítám