Hlavní obsah

Vyhoďte do povětří Trumpovo bývalé kasino, nabízejí v americké aukci

Novinky, Michael Švarc

Krátce poté, co současný americký prezident Donald Trump opustí Bílý dům, půjde k zemi i jedno z jeho bývalých kasin. V Atlantic City, kde se již nepoužívaný podnik nachází, nyní draží možnost zmáčknout červený knoflík a zahájit tak demolici budovy, píše CNN. Vybrané peníze mají jít na charitativní organizaci Boys & Girls Club, která nabízí poškolní programy mladým lidem.

Foto: Profimedia.cz

Atlantic City

Článek

O možnosti zmáčknout knoflík na demoličním zařízení a přidružené aukci informoval starosta Atlantic City Marty Small Sr. „Jsem poměrně ambiciózní. Chci vybrat alespoň milion dolarů (21 milionů korun),“ uvedl. Doplnil, že současný prezident sice kdysi ve městě obchodoval, ale poté se do něj otevřeně navážel. To mu podle všeho starosta nezapomněl, uvádí server Rolling Stone.

Nejde však o žádnou odplatu dosluhujícímu prezidentovi USA. Budova Trump Plaza je šest let nepoužívaná a Trumpovi už ani nepatří. Je navíc v dezolátním stavu, během silných bouří z ní opadávají kusy omítky a na okolní promenádě tak není pro chodce příliš bezpečno. Byla proto určena k demolici.

„Vyhoďte Trump Plaza do vzduchu pro charitu,“ láká na aukci server Bodnar’s Auction, kde se mohou lidé o odpálení budovy utkat. Zmáčknout červený knoflík lze prý odkudkoli ze světa, v případě zájmu může šťastlivec explozi pozorovat i z bezpečné vzdálenosti.

Trump z Bílého domu ještě neodešel, už ale plánuje návrat

Zahraniční

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám