Hlavní obsah

Vesničku potkal kvůli názvu kuriózní problém, dává vzpomenout na rakouský Fucking

Sociální síť Facebook na několik týdnů zablokovala stránky francouzského městečka Bitche, protože si jeho název spletla s anglickou nadávkou. Algoritmus internetové firmy usoudil, že jméno města porušuje pravidla ohledně užívání vulgarismů, protože ho zaměnil se slovem „bitch” (čubka, mrcha), což je v angličtině hojně užívaná urážka.

Foto: Profimedia.cz

V Bitche mají také golfové hřiště.

Článek

„Facebook nás 19. března informoval, že naše stránky Ville de Bitche už nejsou on-line přístupné kvůli porušení podmínek užívání služby,” uvedl starosta města Benoit Kieffer. „Zdá se, že jméno našeho města si někdo špatně vyložil,” dodal.

Rakouská víska Fucking zmizí za měsíc navždy z map

Koktejl

Podle starosty tento případ dokazuje, že metody, které Facebook uplatňuje pro dohled nad obsahem, tak úplně nefungují. Ačkoli se město snažilo firmu kontaktovat, chybu se podařilo napravit až nyní a šéf francouzského zastoupení americké společnosti se starostovi města za kuriózní záměnu omluvil, napsal server BBC.

Dočasně město Bitche s 5000 obyvateli na sociální síti vystupovalo pod neškodným označením „Mairie 57230”, tedy označením podle poštovního směrovacího čísla.

Problémy ve Fuckingu

Do problémů se v minulosti dostala kvůli svému názvu také populární rakouská vesnička Fucking, jejíž název v angličtině představuje vulgární výraz pro soulož. Tu už ovšem na mapě nenajdete, od letošního roku se přejmenovala na Fugging.

Nejrůznější vtípky před cedulemi, které se objevovaly i na sociálních sítích, už přestaly místní bavit. Ukradených cedulí by se prý nedopočítali. V roce 2009 vesnice nainstalovala kamery mířící na značky, aby odradila lidi souložit před nimi a u toho se fotit či natáčet.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám