Hlavní obsah

Vepř se silnou vůlí přežil smrtící zemětřesení. Nyní pošel stářím a vyčerpáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Číně uhynul vepř, který se proslavil po silném zemětřesení v roce 2008, kdy přežil pod troskami 36 dní. Ču Ťien-čchiang (Vepř se silnou vůlí) uhynul ve středu v noci „stářím a vyčerpáním“ ve věku 14 let, oznámil zpravodajský server BBC News s odvoláním na muzeum v provincii S'-čchuan, kde vepř od zemětřesení žil.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čínské prase, které přežilo po zemětřesení víc než měsíc pod sutinami, pošloVideo: Reuters

 
Článek

V době, kdy se ho podařilo zachránit, se Ču stal symbolem naděje a houževnatosti. Zemětřesení o síle 7,9 stupně si v S'-čchuanu vyžádalo téměř 90 tisíc obětí či pohřešovaných.

Když udeřily otřesy, zůstal vepř pod troskami, kde přežil díky pytli dřevěného uhlí a dešťové vodě. Záchranáři uvedli, že když ho vytáhli zpod trosek, byl tak hubený, že vypadal spíš jako koza. Z uvěznění si také odnesl vážné trauma.

Zachráněného pašíka koupilo muzeum ve městě Čcheng-tu, které ho vystavovalo jako turistickou atrakci. V roce 2011 vědci vepře naklonovali; narodilo se šest selátek, která se mu podobají znaménkem mezi očima.

Po zprávě o jeho úhynu lidé Ču Ťien-čchiangovi na sociálních sítích vzdávají hold; zprávy s hashtagem „Uhynul vepř se silnou vůli“ už mají na čínské sociální síti Weibo více než 430 milionů zhlédnutí.

Reklama

Výběr článků

Načítám