Hlavní obsah

V neobvyklé motoristické disciplíně se závodí naplno

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Motorističtí nadšenci o uplynulém víkendu soustředili svou pozornost zejména na Velkou cenu Španělska, kde se jel další závod nejprestižnější kategorie formule 1. Našli se ale i tací, které zajímala jiná disciplína, jíž v neděli v Anglii odstartovala nová sezóna. Řeč je o šampionátu v závodech sekaček na trávu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Anglii se konaly závody sekaček na trávuVideo: Reuters

 
Článek

Ano, čtete správně, v této disciplíně se opravdu oficiálně soutěží. A možná to vypadá, že se jedná o legraci, pro závodníky to ale rozhodně není procházka růžovým sadem.

„Dokud si jednu (sekačku) nepořídíte, nepochopíte, jak moc to dá tělu zabrat. Někdy si musím kvůli bolestem zad vzít prášky proti bolesti,“ citovala agentura Reuters Daniela Goddena, který je úřadujícím šampiónem jedné ze závodních kategorií.

V neděli se jezdilo u obce Capel, nacházející se jižně od Londýna. Jednalo se o první závod sezóny, která probíhá do půlky října.

Existují celkem tři kategorie, přičemž stroje z pochopitelných důvodů nemají nůž na sekání trávy. Ve skupině 2 se jezdí s víceméně standardními sekačkami, na něž je upevněna sedačka. Skupina 3 zahrnuje „buggy“ sekačky a skupina 4 traktůrky.

Závodí se naplno, v soutěži na rozdíl od zmíněné formule 1 neexistuje týmová strategie, takže jde o čistou zábavu. Navíc se v porovnání s opravdovými motoristickými disciplínami jedná o poměrně levný koníček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám