Hlavní obsah

V Mexiku našli 35 ovcí s vysátou krví, mluví se o nestvůře s křídly

– Paracuaro
Novinky, Markéta Klánská

Do mexického města Paracuaro se s příchodem března vkradl strach. Hned v prvním dnu nového měsíce totiž město údajně navštívila záhadná okřídlená nestvůra, která najednou zabila 35 ovcí. Vysála z nich krev a jinak nedotčená těla nechala ležet v ohradě.

V Mexiku uhynulo 35 ovcí, podle některých šlo o útok mýtického tvora

 
Článek

Místní obyvatelé se nyní snaží zjistit, co přesně zvířata na jejich farmách ohrožuje. Svědectví jednoho chovatele ovcí mluví jasně. Za podivnými útoky stojí nestvůra s tesáky, drápy a křídly.

Tak samozřejmé to ale není. V ohradě s ovcemi totiž byly i krávy, koně a prasata. Žádné z těchto zvířat však k úhoně nepřišlo. Proč by tedy nestvůra, kterou Mexičané jednoznačně označili za čupakabru, útočila pouze na ovce?

„Cokoli záhadného se v Mexiku bohužel považuje za čupakabry,“ uvedl Loren Coleman, ředitel mezinárodního muzea kryptozoologie v Portlandu, v americkém Maine.

Hlasy odborníků a skeptiků

Tento kryptozoolog, který se ve svém oboru řadí k těm nejvýznamnějším dnešní doby, je ale v souvislosti s novým případem skeptický.

„Na videu vidím jednu ovci, která má proříznuté hrdlo. Navzdory tomu, co se říká, ale všechny ovce nejsou mrtvé a jejich těla nevykazují známky nějakého zohavení,“ uvedl pro deník Huffington Post Coleman s tím, že ovce spíš podlehly nějakému onemocnění než útoku predátora.

„A co se týče toho svědka, uvedl, že se útočník pohyboval nesmírně rychle a měl tesáky, drápy a křídla. Vůbec se však nezmínil o velikosti nebo barvě toho tvora. Dokonce se nepokusil ani o náčrt,“ dodal Coleman.

Kryptozoolog Coleman není jediný, který nové reportáži o krvelačné nestvůře nevěří. K řadě skeptiků se přidala i geoložka a autorka blogu o vědách a pseudovědách, který je určený pro širokou veřejnost, Sharon Hillová.

„Video ukazuje řadu mrtvých zvířat, mezi kterými jsou i některá živá. Avšak pouze jedna z ovcí má díru v hrdle. Na ostatních není vidět ani kapka krve,“ napsala na serveru Skeptic.com Hillová.

Čupakabra ještě nikdy neměla křídla

Podle Hillové lidé často rádi přehánějí nebo špatně chápou to, co spatřili. Navíc trefně poznamenala, že čupakabru ještě nikdy nikdo nepopisoval s křídly. Obvykle šlo o tvory velikosti psa nebo kočky, kteří neměli žádnou srst, jen velké tesáky a drápy.

Je ale pravdou, že se o čupakabrách vždy mluvilo v souvislosti s vysáváním krve, čímž si také vysloužily své španělské jméno, které v překladu znamená něco jako „vysávač koz“. Zmínky o nich se objevily především v USA, známé případy jsou však i v Rusku. [celá zpráva]

Existenci těchto tvorů ale pomocí vědy ještě nikdo neověřil, proto se stále řadí mezi záhady, stejně jako například spokanská stvůra [celá zpráva] nebo lochneská příšera [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám