Hlavní obsah

Spokanská stvůra se opět zjevila, překvapila turisty v lese

– Spokane
Novinky, Markéta Kautznerová

Američanka Samantha, jejíž příjmení agentury neuvádí, během výletu do parku Downriver ve Washingtonu natočila na mobilní telefon cosi, co připomíná legendárního yetiho. Žena údajně ani netušila, co se jí povedlo na kameru zachytit. Právě nedaleko Spokane bylo už podobné stvoření, které tam lidé nazývají "spokanská stvůra", zahlédnuto několikrát.

Článek

Při procházce v parku Downriver nedaleko města Spokane v americkém státě Washington natočila jedna žena video, na kterém je v dálce vidět pohybující se velká tmavá postava. Není možné určit, co přesně proběhlo v záběru, Samantha je ale přesvědčena, že jde o yetiho.

Turisté včetně Samanthy prý ani netušili, že zkřížili cestu obludě. Zjistili to až po návratu domů, když se podívali na natočené záběry. Údajně byli v šoku z toho, co je v záběru vidět. Jejich video nyní koluje po internetu.

„Kdosi se mě v komentářích u videa na internetu ptal, zda jsem před tímto snímkem věřila, že yeti existuje. Nikdy jsem o tom příliš nepřemýšlela, teď si ovšem nejsem jistá. Ta stvůra se mi zdá dostatečně opravdová,“ uvedla Samantha pro americkou televizi KXLY.

Ne všichni ovšem věří v pravost snímku

„Vypadá to jako podfuk, proč by člověk něco natáčel, když jen tak jde? Měli komplice, který proběhl kolem v kostýmu gorily,“ okomentoval video uživatel jménem bensimps123, uvedl britský deník Metro.

Video bylo na internet vloženo 24. května, podobné záběry se podle místní televize ABC 7 objevily také týden předtím v Coloradu a v březnu v Severní Karolíně.

Ať už jsou výše zmíněná videa pravá, nebo ne, spokanská stvůra se řadí mezi největší záhady posledních let, ke kterým patří také montaucké monstrum [celá zpráva] a čupakabra [celá zpráva].

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám