Hlavní obsah

Ovcím v Rusku někdo vysává krev, místní si šeptají o mýtické čupakabře

– Moskva
Novinky, Jakub Kynčl

Série zabíjení dobytka v Rusku nekončí. Jakoby nestačilo, že na Sibiři řeší, zda v této části Ruska žije yetti, v Čeljabinsku se obávají výskytu mýtické čupakabry. Tři desítky ovcí tam podlehly zraněním, které jim způsobilo neznámé stvoření. To jim pravděpodobně překouslo či přeseklo tepny a sálo krev. Zvířata se trápila a bylo nutné je utratit.

Foto: Profimedia.cz

Mýtická čupakabra se zřejmě objevila i v Rusku. Ilustrační foto

Článek

Farmář Vasilij Velikodnev z regionu Kolomna, asi 100 kilometrů jižně od Moskvy, našel před několika dny 30 umírajících či mrtvých ovcí. Většina ležela na zemi s roztrženým hřbetem, přičemž bylo podle něj patrné, že se neznámý útočník snažil dostát k tepnám zvířat a k co největšímu objemu krve. A přesně to je typický rys čupakabry. Stvoření, které mnoho lidí vidělo, ale nikdo ho nechytil živé.

Výskyt mýtického živočicha řeší spíše lidé v Severní a Střední Americe, kde byl také nejčastěji viděn. Před lety ho dokonce šerif natočil na video.

V Rusku však pouze tři napadené ovce podlehly svým zraněním. Zbytku museli ulevit od bolesti jejich majitelé hned poté, co uvědomili o útoku úřady či policii. Ta si myslí, že za útokem stojí toulaví psi, rysové (kteří v oblasti nežijí), lišky či imigranti ze Střední Asie.

"Mojí hlavní otázkou je, jak se dostala ta stvoření dovnitř. Vzhledem k rozsahu útoku nemohlo být jen jedno. Plot mám opravdu vysoký, ten žádný pes nepřeskočí. A i kdyby, tak psi či rysové by aspoň jedno zvíře sežrali. Jenže moje ovce byly pokousané takřka ve stejném místě a prakticky vykrvácely. Ve výběhu nebyly ani žádné stopy. A co je neuvěřitelné - ta krev zmizela. Ve výběhu krev takřka nebyla. To nás přimělo k myšlence, že ji musel pachatel spořádat na místě," uvedl Velikodnev.

"Ovce byly navíc v prostorném výběhu, takže chycení každé z nich by pachatelům muselo chvíli trvat. Zvláštní je, že už jsme tu měli jeden podobný útok v květnu. Tehdy na sobě měly ovce také jasné stopy po zubech. Tehdy jsme si ještě mysleli, že šlo o zatoulané psy. Teď už si to nemyslíme," dodal Velikodnev.

Jen několik dní po incidentu v regionu Kolomna se udál podobný případ v maličkém městě nedaleko Čeljabinsku. Tam se neznámý útočník dostal do králičích klecí a zvířata doslova roztrhal na kousky. I tam bylo nápadně malé množství krve. Tucty dalších králíků zemřely při podobných incidentech v uplynulých dnech i v dalších městečkách u Čeljabinsku.

První záznamy o "čupakabřím upírovi" se v Rusku objevily už v dubnu 2006.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám