Hlavní obsah

V 83 letech dokončila seniorka třikrát extrémní závod v blátě, úsměv na rtech zůstává

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiaosmdesátiletá Američanka Mildred Wilsonová má zálibu v extrémních závodech. Zatímco někteří její vrstevníci už radši spokojeně sedí v křesle, ona se brodí blátem a zdolává překážky. Letos dokončila už třetí závod Tough Mudder a zřejmě to nebylo naposledy.

BEZ KOMENTÁŘE: Američanka v 83 letech absolvovala spartánský závodVideo: AP

 
Článek

Závod Tough Mudder se ve Spojených státech koná od roku 2010. Závodníci musejí zdolat trať v délce 16 až 19 kilometrů a přitom překonávat nejrůznější překážky od plazení se v blátě, přes vodní příkopy pod ocelovým plotem, až po takzvaný „žebřík do pekla”.

Wilsonová se o závodech dozvěděla od syna, který se také extrémního seriálu několikrát zúčastnil.

„Vlastně jsem se letos ani nemusela moc rozhodovat. Minule jsem odpovídala, že pokud se budu cítit zdravá, rozhodně budu závodit i příští rok. A to platí pořád,” říká agilní seniorka, která se na začátku května stala nejstarší závodnicí, která závod dokončila.

V 95 letech se postavil na křídlo letadla a vznesl se do vzduchu

Muži

„To jsem až do letošního ročníku nevěděla. Pochopitelně je to pro mě čest,” uvedla žena, která se na start postavila poprvé v roce 2019 a letos přidala už třetí účast. Ve sbírce mohla mít ještě o jednu víc, ale ročník 2020 byl kvůli pandemii koronaviru zrušen.

Seniorka, která pracovala ve společnosti vyrábějící prodejní automaty, si díky svým výkonům vysloužila v okolí přezdívku Muddy Mildred (Zablácená Mildred). Ačkoliv už v minulosti absolvovala i dva jiné závody, Tough Mudder je podle ní mnohem náročnější.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám